Anahtar Kelimeler: Akıllarda SAVAŞ Kaldı

Akıllarda ?SAVAŞ? Kaldı

Akıllarda ?SAVAŞ? Kaldı

Amaçları birinci olmak veya dereceye girmek değildi. Sadece akıllarında kalan ve hiçbir zaman unutamadıkları savaşı ve acıyı anlatmaktı. Suriyeli çocuklar duygularını resimlere döktüler

Suriye´deki savaştan dolayı ülkelerinden namuslarını ve canlarını korumak için Türkiye´ye sığınan Suriyeli çocukların yaptıkları resimler görenleri çok duygulandırdı. Çocukların aklında kalan tek şey ?savaş? oldu.

 Kozan 100. İlkokulu koordinatörlüğünde Kozan genelinde eğitim ve öğretim alan Suriyeli çocukların, tamamının katıldığı ?Bize Kucak Açan Türkiye? konulu resim yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Suriyeli çocukların resimlerinde anlattığı tek şey savaştı. Çocukların aklında kalan ve bir türlü akıllarından çıkamadıkları tek şey savaş ve dram. Suriyeli çocuklar resimlerde üzerlerine yağan bombaları, yanan evleri, ölen akrabalarını ve kendilerine kucak açan Türkiye´yi konu aldılar. Çocukların aklında kalan bu yürek dağlatan savaş tablosu çocukların ellerinden resimlere yansıdı.

Suriyeli sığınmacı çocukların yaptıkları bu resimlerden bazıları ödül töreninin yapıldığı salonda sergilendi. Protokol mensupları yapılan resimlere bakarken duygulu anlar yaşadılar.

2017-2018 eğitim öğretim yılı, 100 Yıl İlkokulu koordinatörlüğünde ve Kozan Geçici Eğitim Merkezi ile birlikte ülkelerinde yaşanan savaş nedeniyle göç ederek Kozan´daki ilkokullarda öğrenimlerine devam eden öğrenciler arasında düzenlenen ?Bizlere Kucak Açan Türkiye? konulu resim yarışmasında dereceye giren Suriyeli çocuklara ödülleri Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Haytaoğlu ve 100. Yıl İlkokulu Müdürü Muhammet Yıldırım verdi.

Ödül töreninde 8/A sınıfı öğrencisi Nur Talat Osman İstiklal Marşı´nı çok güzel okuyarak salonda bulunanlardan büyük beğeni topladı.

Resim sergisi ve ödül töreni programı toplu fotoğraf çekimi ile son bulurken, Kozan Kaymakamı Şafak gürçam ve beraberindeki heyet Suriyeli çocuklarla yakından ilgilendiler.

Program sonunda Suriye´ye özgü ikramlarda davetlilere yapıldı.

/resimler/2018-5/12/1151523965945.jpg