Tarih: 18.09.2018 13:50

Akkoç Çalışmalarına Tabandan Başladı

Facebook Twitter Linked-in

2019 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde, AK Parti Kozan Belediye Başkan aday adaylığını açıklayarak çalışmalarına tabandan başlayan Salim Akkoç, aralıksız olarak seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Bir dönem meclis üyeliği ve değişen Büyükşehir Yasası ile birlikte Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ile birlikte belediye ile ilgili konularda etkin rol oynayan Salim Akkoç seçimler için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.

Salim Akkoç bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve aktif siyasette aralıksız olarak çalışma yaptığından dolayı aday adayı olarak ilk olarak ata yurdu olan Mansurlu bölgesinden çalışmalarına başladı. Gittiği her yerde bölge insanının yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Belediyeciliğin ne olduğunu çok iyi bilen ve son 10 yıl içerisinde belediye kadrolarında değişik görevlerde rol oynayan Salim Akkoç, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

?Uzun yıllardan bu yana aktif siyasetin içerisindeyim. Kozan´ın gelişmesi ve geliştirilmesi konusunda elimden gelen ne varsa ortaya koydum. Bu anlamda Kozan´ın yararına olacak bir çok konuda imzam var. Hiçbir zaman halkın yararına olacak konularda muhalefetlik yapmadım. Yapmayı da düşünmüyorum. Tarih turizmi açısından daha iyi bir Kozan için  çalışmalarımız olacak. Allah´a şükürler olsun ki, gittiğim hiçbir yerde ne asık bir suratla, ne de kötü bir sözle karşılaştım. Ben belediyeciliği yakından tanıyan ve çalışmaların nasıl yürüdüğünü iyi bilen bir insanım. Belediye meclisi üyeliğim esnasında, Kozan yararına olacak her türlü girişimde yer almaya çalıştım. Kozan´ın en büyük sorunlarından biri işsizliktir ve Kozan medeniyetler şehri olduğundan dolayı tarih turizmin de geri kaldığını düşünüyorum. Yapacağımız çalışmalar neticesinde Kozan´a akın akın yerli ve yabancı turist gelmesini hedefliyoruz. Tarih turizmi ile birlikte Kozan´da var olan işsizliğin bir kısmını bu şekilde önlemiş olabiliriz. Belediyeyi daha iyi yönetmek işleri daha da hızlandırmak amacıyla hem Adana´da, hem de Ankara´da Kozan Belediyesi´nin bir şubesini açmayı planlıyorum. Bu şekilde işler daha da hızlı yürüyecek ve vatandaşa götürülecek hizmet en kısa süre içerisinde bitirilmiş olacak. Kozan´ın yol, su, elektrik, imar ve buna benzer konularda elimizden gelen tüm gayreti ve çabayı göstererek uzman ekiplerimizle birlikte her türlü sorunun üstesinden geleceğiz. Üniversite mezunu olmam, aktif siyasetin içerisinde yani AK Parti´nin içerisinde uzun yıllardan bu yana görev almam sebebiyle potansiyel bir aday olduğumu düşünüyorum. Elbette, partimiz ve büyüklerimiz bunu daha da iyi bilirler. Halkın içinden gelen halkın sorunlarını bilen biri olarak Kozan Belediyesi´ne aday adayıyım. Bugüne kadar gitmiş olduğum her yerde benden ilgisini ve alakasını esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun? diye konuştu.

Kozan Ekspres Gazetesi ziyaretinde aday adaylığı sürecinin bu şekilde özetleyen AK Parti Kozan Belediye Başkan Aday Adayı Salim Akkoç siyasi gündemi ve Türkiye gündemine Kozan Ekspres Gazetesi imtiyaz sahibi Hüseyin Erciyes´le değerlendirdi. Hüseyin Erciyes´te Akkoç un gerçekleştirdiği bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek yolunun açık olması ve başarılarının devamı temennilerin de bulundu.

Salim Akkoç Kimdir?

1960 Kozan doğumlu. İlk ve Ortaokulu Kozan, Endüstri Meslek Lisesi Makine Model Bölümünü Adana´da okudu ve 1978 yılında mezun oldu. 30.11.1978 tarihinde Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi´nde göreve başladı. 1990 yılında Anadolu Üniversitesi İş İdaresi Bölümü´nden mezun oldu. Aynı yıl Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretmenlik formasyon programını bitirdi. 1992 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü´nde yüksek lisans kazandı. Evli ve 3 çocuk babası. Halen Kozan Cumhuriyet Mahallesi´nde oturuyor.

İş ve Çalışma Hayatı

30.05.2000 tarihinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu´nda Yüksekokul Sekreteri olarak göreve başladı. 10.07.2000 tarihinde Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı´nda işletmeler Şube Müdürü, 15.12.2002 tarihinde İdari Mali İşler Daire Başkanlığı´nda İdari İşler Şube Müdürü olarak görevlendirildi. 2006 yılı itibariyle emekli oldu.

Sosyal ve Siyasi Faaliyetler

2006 yılında Kozan Karacalar Yöresi Varsaklar Dernek Başkanlığı, 2009 yılında AK Parti İl Genel Meclis Üyeliği Adaylığı, AK Parti Akkaya Köy Temsilciliği, 2012 yılında AK Parti Kozan ilçe yönetiminde başkan yardımcılığı, 2014 yılında AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, 2014 yerel seçimlerinden sonra yapılan referandum ve seçimlerin tümünde Seçim Koordinasyon Başkanlığı yaptı. 2016-2017 yılları arasında Kadirli Cerrahpaşa Hastanesi yönetiminde müdürlük yaptı. Halen klima ve beyaz eşya servisliği yapmaktadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —