Aktaş, Bitexen Adana İdmanyurdu'nun Teknik Sorumlusu Oldu

Aktaş, Bitexen Adana İdmanyurdu

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde mücadele eden Bitexen Adana İdmanyurdu, teknik sorumluluk görevine Kozanlı hemşerimiz Cengizhan Aktaş'ı getirdi.

Aktaş, takımıyla 2023-2024 sezonu için anlaşma imzaladı.

Bitexen Adana İdmanyurdu, geçtiğimiz sezon ligi 14. sırada tamamlayarak play-out maçlarına kalmıştı. Play-out maçlarında da son sırada yer alan takım, küme düşmekten kurtulamamıştı. Ancak, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 2023-2024 sezonunda 18 takımın mücadele edeceği açıklanınca, Bitexen Adana İdmanyurdu da ligde kalmaya hak kazandı.

Bitexen Adana İdmanyurdu, yeni sezonda ligde kalıcı olmak ve başarılı sonuçlar almak için kadrosunu güçlendirmeye başladı. Takımın başına getirilen Cengizhan Aktaş, Kozanlı bir futbol adamı. 

Cengizhan Aktaş, Bitexen Adana İdmanyurdu ile imzaladığı sözleşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde mücadele edecek bir takımın teknik sorumlusu olmaktan dolayı çok mutluyum. Bitexen Adana İdmanyurdu, kadın futbolunda önemli bir kulüp. Bu kulübe hizmet etmek için elimden geleni yapacağım. Takımımızı en iyi şekilde hazırlayıp, ligde başarılı olmak istiyoruz. Bize güvenen ve destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bitexen Adana İdmanyurdu, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde ilk maçını 5 Kasım 2023 tarihinde Galatasaray A.Ş. ile yaptı ve 3-1 yenildi.