Akü hırsızlarına karşı polis teyakkuza geçti

Akü hırsızlarına karşı polis teyakkuza geçti

Son zamanlarda artan akü hırsızlığı nedeniyle polisler teyakkuza geçmiş durumda.

Son zamanlarda artan akü hırsızlığı nedeniyle polisler teyakkuza geçmiş durumda.

İlçemiz Kozan´da, son günlerde artan akü hırsızlığı nedeniyle Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı ekipler teyakkuza geçti. Salı gecesi Çanaklı Mahallesi´nde bisiklet ile giden bir şahsın, bisikletinin arkasında polisler bir akü olduğunu fark ettiler. Bisiklet sürücüsü B.T. durduruldu. Polisler, akünün kime ait olduğunu sordular. Çanaklı Mahallesi Firuze Sokak üzerinde polisler tarafından sorgulanan B.T. akünün kendi aracına ait olduğunu beyan etti. Polisler yaptıkları araştırmada, Çanaklı Mahallesi Çanaklı Yolu Caddesi üzerinde bir aracın akü başlıklarının söküldüğünü ve çalınmaya teşebbüs edildiğinin bilgisini aldı. İfadeden yola çıkan polis ekipleri geniş çaplı inceleme yapmaya başladı.

Aynı esnada, Çanaklı Mahallesi Firuze Sokak üzerinde 01 Y 0377 plakalı bir otobüsün aküsünün çalındığı ihbarı alındı. Olay yerine giden polis ekipleri burada da geniş çaplı araştırma yaptı.

Cumhuriyet Savcısı şüpheli olarak yakalanan B.T. isimli şahsın gözaltına alınması talimatını verdi.

Bugün sabah saatlerinde de Fehmi Özel Türkay Caddesi üzerinde bir kamyonun aküsünün çalındığı da gelen bilgiler arasında.

Son zamanlarda artan hırsızlık olaylarına karşı polis ekipleri geniş çaplı araştırmasına devam ediyor. Vatandaşların, daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiği, ayrıca durumu şüpheli olan şahısların 155 polis imdata haber verilmesi gerektiğinin altı çizildi.