Anahtar Kelimeler: Aladağ’ önlemler artırıldı

Aladağ’da önlemler artırıldı

Aladağ’da önlemler artırıldı

Aladağ ilçesine bağlı Büyüksofulu Mahallesi’nde koronavirüs vakalarının artışı nedeni ile Hıfsıhha Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda bazı yasaklar getirildi.

Aladağ ilçesi Büyüksofulu Mahallesi'nde son günlerde koronavirüs vakalarında anormal derecede artış olduğu gözlendi. Kaymakam Gürkan Üçüncü ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri koronavirüs artışlarının yoğun görüldüğü Büyüksofulu Mahallesi'nde vakaların azaltılması noktasında bazı önlemler alınması konusunda hemfikir oldular. Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı sonrasında, Büyüksofulu Mahallesi ile ilgili olarak ek önlemler alınmasına karar verildi.

Hıfzıssıhha Kurulu kararınca; “19 Ekim 2020 tarihinden itibaren 14 gün boyunca Büyüksofulu Mahallesi'nde nişan, düğün, halı saha etkinliklerinin yasaklanmasına, cenazelere 1. derece yakınları dışında katılım sağlanmamasına ve berberlerin faaliyetlerinin durdurulmasına, çarşı merkezinde işletme önlerinde vatandaşların toplu olarak bir araya gelmemesine” kararları alındı.

Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereği cezai işlem uygulanacağı kaydedildi.

Aladağ Kaymakamlığı'nın sosyal medya adresinden yapılan açıklamada ise; "Vatandaşlarımızın mümkün olmadığı sürece evden çıkmamaları maske, mesafe ve hijyen kurallarına daha fazla riayet etmeleri aksi takdirde daha sıkı tedbirler almak zorunda kalınacağı önemle duyurulur” denildi.