Aladağlı doktor korona virüsten hayatını kaybetti

Aladağlı doktor korona virüsten hayatını kaybetti

Aladağ ilçesinde yokluk içerisinde büyüdükten sonra doktor olan daha sonra Şanlıurfa Viranşehir Devlet Hastanesi’nde başhekimlik yapan Dr. Abdurrahman Demir hastalarından bulaşan korona virüse yenik düştü, hayatını kaybetti.

46 yaşında olan Abdurrahman Demir 7 çocuklu ailenin en küçük çocuğu idi. Babası ve annesi yokluk içerisinde çocuklarını büyütmüştü. Ilk ve orta öğrenimini Aladağ'da tamamladıktan sonra lise öğrenimini yatılı okumak zorunda kalan Abdurrahman Demir, bir taraftan çalışıyor diğer taraftan da üniversite sınavlarına hazırlanıyordu. Bir maden ocağında çalışırken girdiği sınav sonucunda Çukurova Tıp Fakültesi’ni kazandığını öğrenen Abdurrahman Demir, doktor olduktan sonra ilk olarak Şanlıurfa Viranşehir'e atandı. Daha sonra Viranşehir Devlet Hastanesinde başhekim olarak görev yapmaya başlayan Abdurrahman Demir arkadaşlarıyla bir klinik kurdu.

2015 yılında Selma hemşire ile tanışarak evlenen Abdurrahman Demir, pandemi sürecinde eşi ile birlikte yoğun bir çaba gösterdi. Hastalarından bulaşan korona virüs nedeniyle hastanesinde tedavi altına alınan Abdurrahman Demir ağırlaşınca, Şanlıurfa Mehmet İnan Araştırma ve Eğitim Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen corona virüse yenik düşen Abdurrahman Demir’in eşi Selma Demir üç buçuk aylık hamile idi.

Viranşehir halkı Abdurrahman Demir’i ve eşi Selma Demir’i çok sevmişti. Uzun yıllar Viranşehir'de görev yapması sebebiyle herkesi tanıyor, herkesin yardımına koşuyorlardı. Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden Abdurrahman Demir’in acısı tüm Viranşehir'i sardı. Burada düzenlenen cenaze töreninin ardından Dr. Abdurrahman Demir'in cenazesi doğup büyüdüğü Aladağ ilçesine getirildi. Okunan dualarla gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak, yaşamı boyunca insanlara yardım elini uzatan ve hiçbir zaman insanları kırmayan Dr. Abdurrahman Demir’e Allah'tan rahmet, geride bıraktığı gözyaşlı eşine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.