Alparslan Türkeş Parkı Yeniden Hayat Buluyor

Alparslan Türkeş Parkı Yeniden Hayat Buluyor

Kozan Belediyesi tarafından projelendirilerek yeniden dizayn edilmeye başlayan Alparslan Türkeş Parkındaki çalışmalarda sona gelindi.

Eski Belediye Başkanlarından Mehmet Açıkgöz tarafından yaptırılan ve uzun yıllar bakımsız kalan Alparslan Türkeş Parkını yenilemek için Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün talimatı ile geçtiğimiz ay başlatılan çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. Yaklaşık üç bin metre kare alana sahip parktaki ağaçlar korunarak gerçekleşen çalışmalar sonucunda, parkın yeni bir görünüme kavuşacağı ve Kozan’lıların yeni bir sosyal alana sahip olacağı ifade edildi.
Konu hakkında açıklama yapan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk; “Bu parkımız yıllar önce eski Belediye Başkanlarımızdan Mehmet Açıkgöz tarafından Kozan’ın en serin ve manzaralı bir bölgesine yapılmıştı. Yıllarca üvey evlat muamelesi gören parkın imdadına yetişerek yeniden projelendirdik. Yaklaşık bir ay önce başlattığımız çalışmalarımızın sonuna yaklaştık. Tamamlanmasının ardından halkımızın istifadesine sunacağımız Alparslan Türkeş Parkında çocuk oyun alanları, oturma bankları, fıskiyeli havuzlar gibi birçok imkân olacak. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.