Anahtar Kelimeler: dikkat!!! Korona kapınızı çalabilir

Aman dikkat!!! Korona her an kapınızı çalabilir

Aman dikkat!!! Korona her an kapınızı çalabilir

Tüm dünyada etkisini son haftalarda daha da artıran koronavirüs Kozan'da da anormal derecede yükseliş gösterdi. Durum çok ciddi, vatandaşların diğer zamanlara göre kat kat daha fazla dikkatli olması gerekiyor.

Geçtiğimiz Mart ayında Türkiye'de ilk vakanın görülmesi ile birlikte Sağlık Bakanlığı koronavirüs tedbirleri adı altında onlarca önlem aldı. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve insanların ölümüne neden olan koronavirüs ile ilgili Kozan'da da son günlerde anormal derecede artış gözleniyor. Vaka sayılarında artış gözlendiği gibi koronavirüsten dolayı ölen kişilerin sayısı da Kozan’da oldukça fazla.

Yetkililer resmi bilgi vermese de sosyal medyadada Kozan’da birçok kişinin koronavirüsten dolayı hayatını kaybettiği, hastanedeki yoğun bakım ünitelerinin hastalarla dolduğu ve Kozan'da yüzlerce pozitif hastanın ve yüzlerce temaslının bulunduğu iddia ediliyor.

Türkiye'deki genel tabloya bakıldığında Kozan'da da yaşanan artıştan dolayı vatandaşlar da ayrı bir tedirginlik oluştu. Sadece tedirginlik yetmiyor. Mecbur olmadıkça dışarı çıkmamak, mecbur olup da dışarı çıkıldıysa sosyal mesafe kurallarına ve maske kurallarına harfiyen uymak gerekiyor. Bakan Fahrettin Koca’nın da dediği gibi bu virüsü yenebilmenin tek bir yolu var o da “yakalanmamak”.

Hastalığa yakalanmamak için elimizden gelen gayretin daha fazlasını göstermek şart oldu. Sevdiklerimizin sağlığı ve kendi sağlığımız için Kozan'ın ana caddelerinde, kalabalık yerlerde, alışveriş merkezlerinde fazla bulunmamak, mecbur olmadıkça da evden dışarı çıkmamak hastalığa uzak durmanın en temel yollarından birkaç tanesi.

Resmi makamlar koronavirüs sayıları ile ilgili olarak açıklama yapmıyor. Sosyal medyada gayri resmi bilgilerle paylaşım gerçekleştiriliyor. Ama şu bir gerçek ki, Kozan'daki koronavirüs sayıları vatandaşların tahmin edebileceğinden daha yüksek olduğu iddia ediliyor. Aman dikkat!!! koronavirüs kapıda...