Analizler Temiz Çıktı, Peki Sorun Ne?

Analizler Temiz Çıktı, Peki Sorun Ne?

19 Kasım Pazartesi günü Kozan Ortaokulu kantininden haşlanmış mısır yiyerek zehirlendiği şüphesi ile Kozan Devlet Hastanesi´ne kaldırılan 10 öğrenci yapılan muayenelerinin ardından aburcu edilmişlerdi. İlçe Tarım Müdürlüğü devreye girdi, okul kantininde s

19 Kasım Pazartesi günü Kozan Ortaokulu kantininden haşlanmış mısır yiyerek zehirlendiği şüphesi ile Kozan Devlet Hastanesi´ne kaldırılan 10 öğrenci yapılan muayenelerinin ardından aburcu edilmişlerdi. İlçe Tarım Müdürlüğü devreye girdi, okul kantininde satılan haşlanmış süt mısır ketçaplı numunesini yetkili laboratuvarlar da inceledi. Laboratuvarda yapılan incelemelerde süt mısırların da herhangi bir sorunun olmadığı ortaya çıktı.

Kozan Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencilerinden 10 tanesi iddialara göre, okul kantininden yedikleri haşlanmış mısır nedeniyle karın ağrısı şikayeti ile Kozan Devlet Hastanesi´ne kaldırılmış, burada yapılan muayenenin ardından çocuklar taburcu edilmişti.

Kozan Ekspres Gazetesi´nin yaptığı habere istinaden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,  İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü devreye girdi. Okul kantininden satışı yapılan haşlanmış mısır numuneleri alındı. Alınan bu örnekler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde yetkili laboratuvarlar da incelemeye alındı. Yapılan incelemelerde okul kantininden satılan haşlanmış mısırlarda herhangi bir zehirlenmeye yol açacak maddenin olmadığı ortaya çıktı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada; ?19-11.2018 tarihinde işletmemizde yapılan resmi kontrol sonucunda gıda zehirlenmesi şüphesine istinaden alınan haşlanmış süt mısır ketçaplı numunesinin yetkili laboratuvarlarda yaptırılan muayene ve analizleri sonucunda, düzenlenen muayene ve analiz raporlarında numunenin TGK mikrobiyolojik kriterler yönetmeliğine uygun olduğu belirtilmiştir? ifadesini kullandı.

Peki, 10 Çocuk Neden Aynı Anda Karın Ağrısı Çekti?

19 Kasım Pazartesi günü Kozan Ortaokulu´nda yaşanan olaydan sonra yetkili kurumlar zehirlenmenin olmadığını öne sürmüşlerdi. Peki, 10 çocuk aynı anda neden karın ağrısı şikayeti ile öğretmenlerinin yanına gittiler? 10 çocuk haşlanmış mısır nedeniyle zehirlendikleri öne sürülen çocuklardaki karın ağrısının sebebi ne? İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul İdaresi ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bu konuda ne tür bir çalışma yaptı? Kafalardaki soru işaretlerini tamamen aydınlanması için, neden 10 çocuğun aynı anda karın ağrısı şikayeti ile hastaneye kaldırıldığının cevabının verilmesi gerekiyor.