ANNELERİNE ÖZEL PROGRAM HAZIRLADILAR

ANNELERİNE ÖZEL PROGRAM HAZIRLADILAR

Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu öğrencileri ‘Anneler Günü’nü büyük bir coşkuyla kutladı. Anneleri için özel program hazırlayan Burçlu minikler, şiir, şarkı ve gösterileri ile annelerine olan sevgilerini anlatmaya çalıştılar.

Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan ‘Anneler Günü’ nedeniyle Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu’nda özel bir program düzenlendi. Öğrencilerin annelerinin davet edildiği programa ilgi büyük olurken, programa katılan her bir anneye ayrı ayrı çiçek verilerek, ‘Anneler Günü’ kutlandı.

 

Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Özel Burç Kozan Koleji Müdürü Abdulhadi Kaya, ‘Anneler Günü’nde annelere özel bir program hazırladıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Konuşmasında Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözlerini hatırlatan Kaya, “Şüphesiz ki; çocuklarımızın ilk öğretmeni annelerdir ve anneler dünyaya getirdikleri yavrularını gece gündüz hayata öğretme adına eğitmeye başlarlar. Bu nedenle annelerimizin vermiş olduğu eğitim çocukları için çok önemlidir. Bu husus dinimizde de yer almaktadır ve Sevgili Peygamber Efendimiz, annelerimizin önemini hadisinde çok güzel şekilde açıklamaktadır. O yüzden yılda bir kez değil yılın her günü annelerimize sevgi ve saygımızı göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Ayrıca, Özel Burç Kozan İlkokulu olarak, tüm annelerin ‘Anneler Günü’nü kutluyoruz.” dedi.


Program öğrencilerin ve öğretmenlerin birlikte hazırladığı şiirler, türküler, orotorya ile devam etti. Programa katılan Anneler, Kozan’ın değerli ses sanatçılarından Arzu Bacı’nın şarkıları ile de doyasıya eğlendiler.

 

“ANNELERİMİZİ MUTLU ETMENİN HEYECANINI YAŞADIK”

Anneleri için özel program hazırlayan Burçlu öğrenciler ise, kendilerine her gün hazırlayıp okula gönderen annelerini mutlu etmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Öğretmenlerinden almış oldukları destek ile anneleri için en güzel programı hazırlamaya çalıştıklarını belirten Burçlu öğrenciler, “Annelerimizi çok seviyoruz. Çünkü onlar bizleri kötülükten koruyor ve en güzel şekilde hayata hazırlıyor. Annelerimiz için ne yapsak az olur ama, bir anlık mutlu edebilmek için böyle bir program hazırladık. Tüm annelerin ‘Anneler Günü’ kutlu olsun.” diye konuştular.

 

“ANNELER, ÖZEL BURÇ KOZAN KOLEJİ’NE TEŞEKKÜR ETTİ”

Programa katılan anneler ise çocuklarının kendileri için hazırlamış olduğu program nedeniyle büyük sevinç yaşadı. Zaman zaman da duygu dolu anların yaşandığı programı büyük bir ilgiyle izleyen anneler, “Çocuklarımızın eğitiminin yanı sıra, bizlerin de bu mutlu gününü unutmayan öğretmen ve okul müdürümüze çok teşekkür ederiz. Çocuklarımızın hazırlamış olduğu bu program bizler için en büyük hediye oldu.” şeklinde konuştular.