Annesinin mesleğini devam ettirmek istiyor

Annesinin mesleğini devam ettirmek istiyor

Annesinin mesleğini devam ettirmek istiyor

Kozan'a bağlı Dilekkaya Mahallesi'nde uzun yıllar boyunca kendi evi bahçesinde bulunan mozaik ve tarihi eserleri kötü niyetli insanlardan koruyan ve tarihi eserleri görmeye gelenlere ev sahipliği yapan Hatun Dilci’nin kızı Şükriye Arıkanlı annesinden ve abisinden kalan mesleği devam ettirmek istiyor.

Kozan'a bağlı Dilekkaya Mahallesi'nde Anavarza Antik Kenti içerisinde bulunan arsa üzerinde geçtiğimiz yıllarda bir evin bahçesinde mozaik bulunuyordu. O mozaik yerinden kaldırılarak Adana Müzesinde sergilenmeye başladı. Mozaik ve çevresinde bulunan tarihi eserleri elinde tüfeği ile Hatun Dilci koruyordu. Definecilerden ve kötü niyetli insanlardan uzun yıllar boyunca tarihi eserleri koruyan Hatun Dilci, yaklaşık 3 yıl önce hayatını kaybetti.

Hatun Dilci, vefat ettikten sonra kızı Şükriye Arıkanlı annesinin yaşadığı evde yaşamaya, oradaki tarihi eserleri korumaya devam etti. Arıkanlı, annesine ve abisine verilen bekçilik görevinin kendisine de verilmesini devlet büyüklerinden istiyor. Köy yerinde başka bir iş yapamadığını, gelirinin olmadığını ifade eden Şükriye Arıkanlı, bu tarihi eserlerin korunmaya ihtiyacının olduğunu ve kendisinin de bu görevi yapmaya hazır olduğunu ifade etti.