Anahtar Kelimeler: ANTİK SERAMİK ÇALIŞTAYI

ANTİK KENT’TE SERAMİK ÇALIŞTAYI

ANTİK KENT’TE SERAMİK ÇALIŞTAYI

Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde Anavarza Antik Kentinde geleneksel yöntemlerle seramik işlemesi seramik çalıştayı gerçekleştirildi.

Çalıştay kapsamında düzenlenen programa Türkiye'deki 10 farklı üniversiteden akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde Anavarza Antik Kentinde geleneksel seramik işlemesi yapıldı. Seramik Çalıştayı kapsamında düzenlenen programın amacının; antik kentin tanıtılması, geleneksel olarak seramik işlemenin nasıl olduğu konusunda üniversite öğrencilerine bilgi verilmesi olduğu öğrenildi. Zafer Takısı önünde gerçekleştirilen programda cam seramiklerin nasıl işlendiği konusunda protokol mensuplarına bilgi verildi.

Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü folklor ekibi de gösteri sundu. Türkiye'nin farklı 10 üniversitesi'nden çalıştaya katılan akademisyenlere ve öğrencilere günün önemine binaen çeşitli hediyeler verildi.

Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Usta Öğreticisi Seramik Sanatçısı Nermin Elmalı; "Kozanlı bir sanatçı olarak, Kozan Anavarza Antik Kenti'nin duyulması anlamında bir şeyler sarf etmemiz gerektiğini düşündüm. Bu bağlamda, Türkiye'deki birçok üniversitedeki akademisyen arkadaşlarımdan rica ettim. Gelirseniz “Anavarza'nın duyulması için bir çalıştay düzenleyebiliriz” dedim. Hiçbirisi de kırmadı. Hepsine ayrı ayrı teşekkürediyorum. 10 farklı üniversiteden gelen akademisyen ve öğrencilerle bir çalıştay düzenledik. Tarihi, sanatı, kültürü, estetiği bir arada birleştirmek istedik. Öğrencilerimiz geleneksel seramik pişirmesi gerçekleştirdiler. Burada bir tarih var. Bizim amacımız tarihin gün yüzüne çıkmasıdır. Bu çalışmaların çok geç kalmış çalışmalar olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra umarım, devamı gelir. Kozan Anavarza Antik Kenti gün yüzüne çıkarak bütün halka güzelliklerini sunması tek temannim" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 10 farklı üniversitesinden gelen akademisyenler ise; "Biz, katkı sağlamak için buradayız. Buranın tanıtımı için yapılan etkinlik çok değerli. Farklı pişirim etkinlikleri ile etkinlik gerçekleştirerek gereksel anlamda pişirme yöntemlerini öğrencilerimize gösterdik. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Programa katılan Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve beraberindeki protokol mensupları akademisyenlere ve öğrencileri çeşitli hediyeler verirken, geleneksel yöntemle seramik pişirme yöntemleri hakkında da bilgi aldılar. Cumartesi günü çalıştayım konferans bölümü gerçekleştirilecek ve daha sonra çalıştay sona erecek.