Araçta sigara içen sürücülere ceza yağdı

Araçta sigara içen sürücülere ceza yağdı

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekiplerince, Kozan´da ilk kez araç sürücülerine yönelik sigara denetimi yapıldı.

/resimler/2019-9/25/1523252131864.jpgŞıh Efendi Bulvarı´nda gerçekleşen denetimde iki farklı noktada ekipler görev aldı. İlk ekip, Üstün Sokak Şıh Efendi Bulvarı kesişiminde bekleyerek sürücülerin sigara içip içmediğini ve kemer takıp takmadığını kameralarla tespit etmeye çalıştı.

Yapılan tespitlerin ardından Kozan Lisesi yanında bekleyen diğer ekipler, sigara kullanan ve kemer takmayan sürücüleri durdurarak ceza işlemi uyguladı. 2013 yılında 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun´da yapılan değişiklikle hususi araçların sürücü koltuklarında da sigara içilmesine yasak getirilmişti.

Polis ekiplerinin yaptığı denetimlerde sigara içtiği tespit edilen sürücülere Kabahatler Kanunu´nun 39. maddesine göre 153 TL cezai işlem uygulandı. Ceza ile karşı karşıya kalan vatandaşların bir kısmı cezayı yerinde bulurken, bir kısmı da; ?Araçlarımızda dahi artık sigara içemeyeceğiz mi? diye tepki gösterdi.

Polis ekipleri araçta sigara içilmesine yönelik yaptığı denetimde ayrıca, asayiş ve trafik yönünden eksiği bulunan araçlara da cezayi işlem uyguladı.

Araçta sigara içilmesi uygulaması zaman zaman şehrin belli noktalarında yapılmaya devam edecek.

/resimler/2019-9/25/1523068537739.jpg