Arazi Kavgası: 1 Ölü, 4 Yaralı 3 tutuklama

Arazi Kavgası: 1 Ölü, 4 Yaralı 3 tutuklama

İlçemiz Kozan´da akrabalar arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan taşlı, sopalı ve satırlı kavgada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandığı olayda mahkemeye çıkarılan 7 kişiden 3 tutuklandı.

K.Ekspres- İlçemiz Kozan´da akrabalar arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan taşlı, sopalı ve satırlı kavgada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandığı olayda mahkemeye çıkarılan 7 kişiden 3 tutuklandı.

Olayın yaşanmasının üzerine jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan 7 kişi mahkemeye çıkarıldı. Savcılıkta ifadesi alınan 7 kişiden 4 şartlı olarak savcılık tarafından serbest bırakılırken, diğer 3 kişide tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildi. Tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edilen Üzeyir A. Zeki A. Ve Yasin A. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere Salı verildi.

Mahkemenin kararına cumhuriyet savcısının ihtirazı üzerine mahkemeye tekrar çıkarılan Üzeyir A. Zeki A. Ve Yasin A. Tutuklanarak ceza evine gönderildiler.

olay;Edinilen bilgiye göre, ilçemize bağlı Karacaören Mahallesi´nde, akrabalar arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle mahalle meydanında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine akrabalarında karıştığı ve taş, sopaların ve satırların kullanıldığı kavgada Adem Ataş (68) kafasından aldığı bir darbeyle hayatını kaybederken Ayşe Ataş (27),Zeki Ateş (54),Naim Ateş (45) ve Yahsin Ataş (60) yaralandı. Yaralılar Kozan Devlet Hastanesi´nde tedavi altına alınırken ölen Adem Ataş Cumhuriyet savcısının yaptığı otopsinin ardından Adana adli tıp kurumuna gönderildi.

Olaya karışan 7 kişi Jandarma tarafından gözaltına alınırken Jandarma ekipleri, mahallede geniş güvenlik tedbiri aldığı aldı.

Gözaltına alınan 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece şartlı olarak serbest bırakılırken, savcılığın mahkeme kararına ihtiraz ettiği´ de öğrenildi.