Anahtar Kelimeler: ARICILARA ŞEKER DESTEĞİ

ARICILARA ŞEKER DESTEĞİ

ARICILARA ŞEKER DESTEĞİ

Kozan bölgesinde arıcılık faaliyetlerinde bulunanlara şeker hibe desteği sağlandı.

Cuma pazarı alanında gerçekleştirilen dağıtıma, İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin ve Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ömer Erdoğan’da katıldı. Ömer Erdoğan; “Dağıtılan şeker sayesinde Kozan'da yüzde yüz hibe desteği alacak aile sayısı 630 oldu. Tahsis edilen şeker miktarı ise 830 ton olarak belirlendi, bu da yaklaşık 31 tır yapıyor. Bugün itibarıyla dağıtılan iki tırın yanı sıra, geride kalan tırların da ilerleyen günlerde tahsis edilerek hızla dağıtılması planlanmaktadır” dedi.

Dağıtım programına Adana Arıcılar Birliği Başkanı Yunus Kılıçkaya’da katıldı. Kılıçkaya, İl Tarım Müdürü'ne teşekkürlerini ileterek, arıcılar için dört kilo kovan başına hibe şeker verilmesinden dolayı Cumhurbaşkanı ve Tarım Bakanı adına teşekkürlerini iletti ve arıcılar için hayırlı olmasını dilediğini ifade etti.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Ali Tekin ise şeker dağıtımının Tarım Bakanlığı tarafından başlatıldığını belirtti ve Kozan'da bulunduklarını ifade etti. Arıcıların tamamen hibe olarak her kovan başına dört kilogram şeker alacağını ve bugün bu dağıtımın gerçekleştirildiğini açıkladı. Toplamda Adana genelinde 1.700 ton şeker dağıtacaklarını ve Kozan'da ise yaklaşık 800 ton şekerin dağıtımının gerçekleştirileceğini söyledi. Kozan'ın arıcılık açısından önemli bir ilçe olduğunu belirten Tekin, Adana'nın bal üretiminin yarısının Kozanlılar tarafından karşılandığını ifade etti. Bu nedenle Kozan ilçesinin kendileri için önemli bir merkez olduğunu vurguladı. Geçen yıl sübvansiyonlu şeker verdiklerini ve bu yıl ise tamamen ücretsiz olarak dağıtım yapıldığını belirten Tekin, zaman zaman kovan desteği, panel desteği ve diğer kovan bakım malzemelerinin de arıcılara sağlandığını ifade etti. Amacın üretimi ve kaliteyi arttırmak olduğunu söyleyen Tekin, bu desteklerin üretimi arttırmak ve kaliteyi yükseltmek amacıyla yapıldığına vurgu yaptı.

Kozan, arıcılık alanında önemli bir merkez olduğundan dolayı şeker desteğinden faydalanan arıcılar, destekleri sağlayan herkese minnettarlıklarını ifade ettiler.