Arkadaşını kurtarmak isterken mahsur kalan gençleri Cankur kurtardı

Arkadaşını kurtarmak isterken mahsur kalan gençleri Cankur kurtardı

Tarihi Kozan kalesinde mahsur kalan 2 genç polis ve CANKUR ekiplerinin kurtarma operasyonu ile mahsur kaldıkları kayalıklardan kurtarıldı.

Kozan Kalesine Kozan manzarasını izlemek için çıkan 16 yaşındaki Furkan Dal mahsur kaldığı kayalıklardan kurtarması için önce arkadaşını aradı ardından arkadaşı ile birlikte mahsur kalan genci Cankur ve polis ekipleri kurtardı.

Tarihi Kozan kalesi surlarına çıkarak Kozan manzarasını izlemek isteyen bir genç kalede mahsur kaldı. Furkan Dal isimli gencin kalede mahsur kalması üzerine arkadaşı Yiğithan Sürücü’yü(18) arayarak yardım istedi. İki genç birlikte kayalıklarda mahsur kalınca devreye Polis ve Adana Büyükşehir belediyesi İtfaiye ve Cankur ekipleri girdi.

112’i arayarak mahsur kaldıklarını yeri ihbar eden iki genci kurtarmak için Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri, Büyükşehir İtfaiye ve CANKUR ekipleri kalede seferber oldu.

Yaklaşık 300 metrelik sarp kayalıklara tırmanan gençler Kozan’ın doğasını izlemek isterken mahsur kaldılar.  Polis ekipleri gençlerle telefonla irtibat kurarak kımıldamamaları için uyardılar ve ekiplerin kendilerini kurtaracağını ifade ettiler. Polisin babacan tavrı ise dikkat çekti. Cankur ve İtfaiye ekipleri 2 saatlik kurtarma çalışması sonunda halat ve iplerle kayalıklardan gençlerin yanına inerek gençlere ulaştı. Gençlerin kurtuluş anı an ve an görüntülendi.

Kalede mahsur kalan genç Furkan Dal ise Kozan manzarası izlemeye çıktım. 1 saat mahsur kaldım. Ne tırmana bildik ne inebildik.  Arkadaşı aradım oda mahsur kaldı. Polis ve itfaiye ekipleri sağ olsun kurtardılar.  Çok teşekkür ederim” dedi.  

Merdiven ve kayalıklara halat atarak kurtarılan gençlerden Yiğtihan Sürücü; "arkadaşım beni aradı bende vatandaşlık görevimi yaptım. Ama bende mahsur kaldım. Bizi kurtaran ekiplere teşekkür ederiz" diye konuştu.