Arkadaşları için saygı duruşunda bulundular

Arkadaşları için saygı duruşunda bulundular

İstanbul Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde görevli iken “sessiz olun” denesin ardından canice boynundan bıçaklanarak öldürülen güvenlik görevlisi için Kozan Devlet Hastanesi'nde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İstanbul Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde görevli güvenlik görevlisi Tuğrul Okutan, hastaneye trafik kazasından yaralı olarak gelen birinin 11 diğerinin 27 ayrı suç dosyası olan kişilerin gürültü yapması üzerine sessiz olmaları konusunda uyardı. Çıkan tartışmada zanlılar araçlarından aldıkları bıçak ile güvenlik görevlisine saldırdılar. Boğazından ve boynundan aldığı bıçak darbeleri ile yaralanan Tuğrul Okutan hayatını kaybetti. Güvenlik görevlisinin hastane içerisinde katledilmesi ile ilgili olarak Türkiye'deki birçok sendikası açıklamasında bulundu.

Kozan Devlet Hastanesi'nde hekimler Birliği Sendikası Kozan Temsilcisi Muhammed Çoban ve güvenlik görevlileri de katledilen Tuğrul Okutan için hastane bahçesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

Muhammed Çoban burada yaptığı açıklamada; “Hastanelerimiz bu saldırganların uğrak yeri olmaya devam ediyor. Alınmayan tedbirler, caydırıcılığı olmayan cezalar her gün sağlık kurumlarımızda şiddete davetiye çıkarıyor. Sağlık Bakanlığı’nı, Adalet Bakanlığı’nı ve İçişleri Bakanlığı’nı bir an önce sağlık tesislerimizin güvenliğini sağlayacak etkili ve caydırıcı önlemler almaya davet ediyoruz. Bir kez daha söylüyoruz. Sağlıkta şiddet münferit olaylardan ibaret değildir. “Benim hastam var, ben her şeyi yaparım” duygusunun dışa vurumudur. Caydırıcı olmayan cezaların, uygulanmayan şiddet yasalarının sonucudur. Bizlerin güvenliğini sağlamaya çalışırken görevi başında hayatını kaybeden Tuğrul Okutan’a Allah rahmet etsin. Sevenlerine başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından güvenlik görevlisi Tuğrul Okutan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.