ego
8.01.2015 11:17:08
ziraat mühendisine bak balya yak lastik yak diyor ağacın sağında yaksan solu don vurur. mühendisimiz böle olursa vah vah

Ziraat Mühendisi Burak Sürücü, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü zirai don olayına karşı üreticiler uyardı.

Ziraat Mühendisi Burak Sürücü, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü zirai don olayına karşı üreticiler uyardı.

Yaklaşan soğuk havayla beraberinde gelen zirai don olaylarına karşı Kozanlı çiftçileri uyarma adına açıklamalarda bulunan Ziraat Mühendisi Burak Sürücü şunları söyledi;

“Meteorolojinden gelen bilgilere göre, dün başlayan yağış bugün ve yarın da kuvvetli şekilde devam edecek. Adana`nın yüksek kesimlerinde yağmur yerini, kara bırakacak.

Özellikle Aladağ, Pozantı, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerinde kar yağarken bunun etkisiyle birlikte ilçemizde de hava sıcaklıklarında önemli bir düşüş olacağını tahmin ediyoruz. Kozan’da yaşayan insanların büyük bir kısmı çiftçilik yaparak geçimini sağlıyor ve ilçe ekonomisinin bu don olayından etkileneceğini düşünerek özellikle narenciye üreticisini uyarmak istedik. Önümüzdeki Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerinde hava sıcaklığının -7 ila -8 derece olacağı tahmin edilecek olursa, bu dönemde bölge üreticisinin zarar görmemesi için bahçelerini sık sık kontrol ederek zirai don tehlikesine karşı önlem almaları yönünde uyarmak istiyorum. Bizim bölgemizde alınacak önlemler bilindiği üzere bahçe içerisinde belirli aralıklarla eski araç lastiklerinin yakılması yada saman balyalarını tutuşturulmasıyla yapılabilir. Bu sayede çiftçi kardeşlerimiz zirai don sürecini en az zararla atlatacaklardır.

Bilindiği üzere 7-8 yıl öncesinde yaşanan zirai don olayında birçok çiftçimiz zarar görmüştü. Bu gibi olayların tekrar yaşanmamasını diliyorum” dedi.