Yurdumuzda tüm halkı derin üzüntüye uğratan maden kazaları yaşanıldığını herkes biliyor. İşte o kazalardan en sonu 18 kişinin boğularak can verdiği Ermenek faciası.

Yurdumuzda tüm halkı derin üzüntüye uğratan maden kazaları yaşanıldığını herkes biliyor. İşte o kazalardan en sonu 18 kişinin boğularak can verdiği Ermenek faciası. Yerin metrelerce altında ekmek parası için canlarını ortaya koyan maden işçileri her zaman işverenin ihmalkârlığı ve benciliği sonucu canından oluyor. Bunun hesabını sormak isteyenler ise son dakika bir gelişmeyle hemen tayin edilip yerleri değiştiriliyor. Bu tüm yurdumuzun kaçınılmaz durumlarından biri.

İşte o olaylardan biride Ermenek’ te meydana gelen ve 18 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasıyla ilgili olarak adli soruşturma yürüten Başsavcı ve açılacak olan davada yargılamayı yapacak olan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ilginç bir şekilde sürüldü. 3 yıllık görev sürelerini doldurmuş olmamalarına rağmen kararname hazırlayarak 888 hâkim ve savcının yerini değiştiren HSYK, Ermenek soruşturmasını yürüten Başsavcıyı da gönderdi.

Ermenek’ teki 18 kişinin can verdiği faciaya neden olan kazanın sorumluları hakkında yapılan soruşturmada Soma`da yaşanan rezaletin tekrarlamayarak maden sahibi ve diğer sorumluları tutuklatan Ermenek Cumhuriyet Başsavcısı Ali Özdemir Gaziantep Savcılığına, yargılamayı yapacak olan Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdülkadir Ziya Söyler ise Kozan hâkimliğine gönderildi. İlginç bir şekilde tayini çıkarılan tutuklatan Ermenek Cumhuriyet Başsavcısı Ali Özdemir ve Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdülkadir Ziya Söyler’ in kısa bir zaman önce buraya Ermenek’ e atandıkları öğrenildi.