İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen direksiyon eğitimi uygulama sınavında görev alan öğretmenlerle, sınav öncesi bir toplantı yaptı. Toplantıda tansiyon yükseldi, gerginlik çıktı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez sınav başlamadan önce sınavda görevli tüm görevlileri Halit Dağlı İlk Okulunun öğretmenler odasında toplantıya çağırdı. Başlayan toplantıda ilçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez bir dizi açıklamalarda bulunduktan sonra sert bir üslup ile daha önce yapılan sınavlarda sınav sonuçları hakkında Türkiye ortalaması %63, Adana ortalaması %67, Kozan’ da ise bu ortalamanın üzerinde olduğunu, eğer bu ortalama böyle yüksek olursa Kozan’ da artık bu sınavın yapılmayacağını ve tüm görev yapan öğretmenlerin de artık sınav ücreti alamayacağını, salonda bulunan görevlilerden bazılarına ima ederek ifade ettiği iddia edildi.

Bunun üzerine Türk Eğitim Sen Adana 2 Nolu Şube yönetim kurulu üyesi Yücel Yüce; tarafımıza isnat edilen ve yapmamamız istenilen şeyin hukuka aykırı olduğunu söyleyerek İlçe Milli Eğitim Müdürümüze “ Sayın Müdürüm;  biz adaletli ve tarafsız şekilde yasalar nasıl görev yapmamızı gerektiriyorsa o şekilde görevlerimizi yapıyoruz” dediğini beyan etti.

Bu ikili diyalogun üzerine hiddetlenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez’ in Türk Eğitim Sen Adana 2 Nolu Şube yönetim kurulu üyesi Yücel Yüce’ nin üzerine yürüyerek “sen burada bunu söyleyemezsin, bu konuşmanın yeri burası değil “terbiyesiz adam, terbiyesizlik yapma” diyerek sinirli bir şekilde el kol hareketleriyle yürümeye başladığını salonda bulunan diğer görevli öğretmenler tarafından durdurularak sakinleştirilmeye çalışıldığını, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gazi Keleş’ e “ Bu adam hakkında soruşturma açacaksınız” diye bağırdığını, daha sonra salondan çıkarken İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez’ e yakın olan Eğitim Bir Sen Kozan İlçe Temsilcisi Umut Gül ile birlikte her kes işine baksın diye bağırdığı iddia edildi.

Bu iddialar üzerine Türk Eğitim Sen Adana 2 Nolu Şube yönetim kurulu üyesi Yücel Yüce Cumhuriyet Başsavcılığına hakaret, tehdit ve yaralamaya teşebbüs’ den dolayı suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusunun ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez’ in sessiz kalması merak konusu oldu.