Kozan Kent Konseyi 2015 yılının ilk genel kurul toplantısını bu gün Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Kozan Kent Konseyi 2015 yılının ilk genel kurul toplantısını bu gün  Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirdi. Kent konseyi yönergesi, kadın meclisi yönergesi ve gençlik meclisi yönergelerinin görüşülüp kabul edildiği toplantıda, yapılan oylama ile Gençlik Meclisi ve Kadın Meclisi de kuruldu.

Genel kurula Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, Kozan Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mustafa Sırkıntı, Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz başta olmak üzere genel kurul üyeleri ve basın mensupları katıldı.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurul, Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz’ın açılış konuşması ile devam etti. Konuşmasında kent konseylerinin demoktratik katılım, ortak yaşam bilinci ve sivil yönetim anlayışının oturtulmasında önemli bir rol aldığını belirten Kaymaz sözlerine, “Kent konseyimizde kadın ve gençlik meclislerinin kurulması, toplumun farklı kesimlerinin yönetime ortak olması yönünde atılan önemli adımlardan birisi olacaktır. Çoğulcu, demokratik yönetimler yaşanacak haksızlık ve mağduriyetlere de engel olacaktır.” şeklinde devam etti.

 Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz yaptığı konuşmada “Kadınlarımızın ve gençlerimizin onları ilgilendiren konularda söz sahibi olmaları en doğal haklarıdır. Kadın politikalarının oluşturulmasında, gençliğin sorunlarının çözülmesinde kent konseyleri her zaman kolaylaştırıcı olmuştur. Kent konseyleri günümüzde değeri yükselen sivil toplum örgütlerinden birisidir.Kozan kent konseyi üretken, yaşanabilir çevreyi hedefleyen, ufku geniş her kesimden arkadaşımızı bünyesinde barındırmaktadır. Sayın belediye başkanımız Musa Öztürk’ün önderliğinde, Kozan belediyesi olarak kent konseyine destek olmak önceliklerimiz arasındadır. Yeni kurulan Gençlik ve Kadın Meclislerimizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Genel kurula kent konseyi yönergesi, kadın meclisi ve gençlik meclisi yönergelerinin okunup oylanması ile devam edildi. Toplantıda çalışma gruplarının kararları oylanarak ilgili kurumlara sunulması görüşüldü. Yapılan oylamalar sonrasında kent konseyi yönetmeliği kabul edildi, Kozan Kent Konseyi Gençlik ve Kadın Meclisleri de kurulmuş oldu.