Anahtar Kelimeler:

YAZICI; ?BİZİM İLKEMİZ ÖNCE ÜLKEMİZ?

YAZICI; ?BİZİM İLKEMİZ ÖNCE ÜLKEMİZ?

Türk Eğitim Sen Kozan Temsilciliğinin Düzenlediği ?bizim ilkemiz önce ülkemiz? Programında kamu çalışanları buluştu.

 

Türk Eğitim Sen Kozan Temsilciliğinin Düzenlediği ?bizim ilkemiz önce ülkemiz? Programında kamu çalışanları buluştu. Proğram saygı duruşu ve istiklal marşının ardından şehitlere Kur´ an-ı Kerim okunması ve dua ile başladı.

 

Hemen akabinde Türk Eğitim Sen Kozan Temsilcisi Mürsel Yazıcı bir konuşma yaptı. Yazıcı konuşmasında; ?Irkı, dili, dini, mezhebi olmayan terör yine birçok canı yakmış, ülkemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Türkiye Kamu-Sen olarak nereden ve kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü bir kez daha lanetliyoruz.

Zor ve basiretsiz bir dönemden hep beraber geçiyoruz. Eminim ki, eğitim camiası bu yaşananlardan rahatsızdır, Tarihte görülmemiş bir makam mafyası ortaya çıktı ve o kadar alçaldılar ki varlığımıza kast etmeyi denediler, kişiliklerimize saldırdılar, her türlü taşkınlığı, ahlaksız teklifleri yaptılar, şımardıkça şımardılar ama güçleri size yetmedi. Eminim ki son anketlerde öğretmenlerin en güvenilir olmasının tek sebebi bu erdem timsali davranışınızdır.

Bizim için her eğitim çalışanı değerlidir; Hele ki kişilik ve karakter bozgununa uğramamış, makam ve mevkiden vazgeçmiş, nefis saldırısı altında kalmamış kimseler için mücadelenin karşılığı ve bedeli yoktur.

 Değerli Eğitim Çalışanları biz küçücük kalplere öğretmen olarak indik, Kaygılarımız birdir, Hedeflerimiz birdir, Beklentilerimiz birdir. Saflarımız daha da sıklaştırarak, Birbirimize daha da kenetlenerek, İnandığımız davalardan tavizsiz olarak, Coşkuyla; sağımıza, solumuza ve arkamıza bakmadan ilerliyoruz. Çünkü biz eğitim çalışanları mücadele etmekle sorumluyuz.

Hukuku onarıp, adalette buluşmak zorundayız. Ahlakı onarıp, milli namusta buluşmakla mükellefiz. Yıkılan umutları onarıp, heyecanla ilerlemeliyiz. Demokrasiyi onarıp, milli egemenlikte, Kırılan gönülleri onarıp, milli dayanışmada, Toplumsal onarımı sağlayıp huzurlu gelecekte buluşmak zorundayız. Bizim mücadelemizin temelinde Ahlak mücadelesi vardır.

Bizim mücadelemizde Eğitim çalışanlarının sorunları vardır. Bizim mücadelemizde, sosyal ve ekonomik sorunlarımız vardır, Bizim mücadelemizde yönetici ve öğretmen atama sorunları vardır, Bizim mücadelemizde ek göstergenin 3600 yapılmaması sorunu vardır, Bizim mücadelemizde vergi diliminin yükseltilmemesi sorunu vardır, Bizim mücadelemizde okullaşma sorunu vardır, Bizim mücadelemizde sadece ve sadece hiç kimseye mevki ve makam sözü yoktur. Kısaca eğitim-öğretimin eksiklikleri bizi ilgilendiren en temel sorunlardır. Bu soruları muhakkak ki bir olursak, beraber yürürsek aşabiliriz. İnanıyorum ki; ülkemizin milli birlik ve bütünlüğünü bozmak, milletimizin bu coğrafyada huzur ve güven içerisinde yaşamasına engel olmak gibi kirli emelleri olan hiçbir odak başarıya ulaşamayacaktır. Yüce Allah tüm milletimizi korusun. Bu düşüncelerle, ülkemize, milletimize, birliğimize ve huzurumuza yönelen bu cani ve insanlık dışı  saldırıyı kınıyor, ölenlere Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum? dedi.

Mürsel Yazıcının konuşmasının ardından Türk Eğitim Sen Adana 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse, MHP Adana Milletvekili Adayı İbrahim Sezer, MHP Adana Milletvekili Adayı Cahit Öztok ve Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´ te konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından proğram sona erdi.
            Programa, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, MHP millet vekili adayları,Cahit ÖZTOK, İbrahim SEZER, Hatice YÜCE, Türk Eğitim Sen Adana 2 nolu Şube Başkanı Kamil KÖSE ve yönetim kurulu, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz,Kozan Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet SIRKINTI, Türk Eğitim Sen İmamoğlu,Feke,Saimbeyli ve Tufanbeyli Temsilcileri,Kozan ve İmamoğlu TÜRKAV Başkanı ve yönetimi ve Kamu Sen´e bağlı iş kollarının Kozan Temsilcileri katıldı.