ARTIK KOZAN´IN CADDELERİNDE BALIK TUTULMAYACAK

ARTIK KOZAN´IN CADDELERİNDE BALIK TUTULMAYACAK

Kozan Belediyesi tarafından başlatılan alt yapı projeleri ile birlikte yağmur suyu başta olmak üzere Kozan´ın kanayan sorunu olan alt yapı problemleri yapılan uygulamalar ile toprağın altına alınıyor.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´ün talimatları ile başlatılan çalışmaların koordinasyon direksiyonunda Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Yeşiloğlu oturuyor. Yeşiloğlu yönetimindeki şantiye ekipleri tarafından ilk olarak başlatılan Cumhuriyet Mahallesi Remzi Oğuz Arık Bulvarın üzerindeki, Şevkiye Mahallesini Cumhuriyet Mahallesine bağlayan Yeni Köprü´de başlayan yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları zeminin sert olmasından dolayı 8 ay gibi bir sürede bitirildi.1. etabın çalışmalarına hiç ara vermeyen şantiye ekipleri, Kozan´da adeta çile haline gelen Kozan Lisesi Kavşağı ile TEDAŞ Kavşağı olarak bilinen Zübeyde Hanım Caddesi üzerinden başlatılan 2. etap çalışmalarında da sona yaklaşıldı.

 

Öztürk; ? Gece gündüz demeden çalışıyoruz?

Başlatılan çalışmaların Kozan´ın makus talihini yenme projeleri olduğunu söyleyen Başkan Öztürk; ?Kozan´ın makus talihini yenmek için ilk hamleyi Cumhuriyet´in kurulmasından bu yana varlığını sürdüren Cumhuriyet Mahallesinden başlattık. Buranın tamamlanmasının ardından Saimbeyli Caddesi ile Fehmi Özel Türkay Caddesin de aralık vermeden başladık. Projelerimiz bunlar ile bitmeyecek.  Yaşanan benzer sorunları yine aynı metot ile çözeceğiz. Cumhuriyet Mahallesindeki kuru derenin de zemini temizlenerek beton dökülecek. Böylece vatandaşa büyük rahatsızlık veren koku ve sinek nedeniyle ortaya çıkan rahatsızlıkların önüne geçtik. Geçmeye de devam edeceğiz. Bu çalışmaları gece gündüz demeden takip ediyorum. Çok başarılı bir ekibe sahibiz. Bu ekibimiz yağmur drenaj çalışmalarının ardından ivedi olarak Kozan´ın içme suyu şebekelerinin değişimlerine de başlayacaklar. Bugüne kadar yapılan projeleri başarı ile tamamladık.? diye konuştu.

 

Yeşiloğlu; ?Halka hizmet hakka hizmettir?

İlk olarak bilindiği üzere Cumhuriyet Mahallemizden bu projeyi başlattık. Bu projede 1200 olarak bilinen büzler kullanılıyor. Kısaca bir insanın içerisinde rahatça gezebileceği büyüklükte bu büzler. Biz bu işlere başlarken? yaa boş verin bu işleri bunlar prim sağlamaz? dediler. Lakin Sayın Belediye Başkanımız Musa Öztürk Bey ?Benim bu memlekete borcum var. Hizmet borcum ?sözleri ile yola çıktık. Ve çalışmalara başladık. 1. etapta yer alan güzergâhta zemin çok sert idi. Bu sertlik çalışmalarımızın biraz yavaş gitmesine neden oldu. Bu nedenlerden dolayı 1. etabı 8 ay gibi bir sürede bitirebildik. Daha sonra bu meşhur Kozan Lisesi Kavşağına başladık. Gazetecilerin yağan bir yağmur sonrası oltalarla balık tutmaya çalıştıkları ve bunu haber yaptıklarını, söyledikleri yerin başta olduğu 2. etap çalışmalarını da yine sayın başkanımızın talimatları ile başlattık. Şükürler olsun sona yaklaştık. Elbette bu güzergâhlar ana harteller. Bakın Üstün Sokağa üzerinde ilk olarak başlattığımız yağmur suyu kanalları hızla ilerliyor. Yaptığımız işler öyle göstermelik işler değil. Bu ilçeye kalıcı hizmetler. Göç Yolunda, Ayfa Kavşağında yağan yağmur sonrası kimsenin ayakları ıslanmıyor. İnanmış bir kadro ile mesai kavramı gözetmeksizin çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Sayın başkanımızın sürekli kullandığı bir söz ile sözlerimi bitirmek isterim.? Halka hizmet hakka hizmettir? dedi.

 

Öte yandan elde edinilen bilgilere göre kısa bir süre içerisinde Kozan içme suyu şehir irsaliye hatlarının değişimi için projelerin hazırlandığı alanda çalışmaların hız kesmeden başlatılacağı kaydedildi.