Anahtar Kelimeler: Ashab- Kiram Camii ibadete açıldı

Ashab-ı Kiram Camii ibadete açıldı

Ashab-ı Kiram Camii ibadete açıldı

Kozan'da hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan Ashab-ı Kiram Camii kılınan Cuma namazı ile birlikte ibadete açıldı.

Kozan'da Varsaklar Mahallesi’ne hayırsever vatandaşların katkılarıyla yaptırılan 750 kişilik cami ve Necmettin Erbakan Kur’an Kursu  yaklaşıp 20 ayda tamamlandı. Caminin yapımında, hayırsever vatandaşların katkısı büyük oldu.

Ashab-ı Kiram Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cemil Dal, caminin 2020 yılının Haziran ayında temelinin atıldığını, 20 aylık kısa bir süre içerisinde hayırsever vatandaşların büyük destekleri ile cami inşaatının tamamlandığını ve ibadete açıldığını ifade etti.

Dernek Başkanı Cemil Dal yaptığı konuşmada:

“Derneğimizi 2020 Haziran ayında kurarak camimizin inşaatına başladık ve 3 ay ara vermemize rağmen 20 ay gibi kısa sürede tamamlayarak bugün ibadete açıyoruz. Bu camiinin yapımında bize destek olan derneğimiz üyelerine, mahalle sakinlerine, bu camiinin yerini veren Hızır Ahmed'e, camii yapımında katkıda bulunan Süleyman Emine Topaldemir'e, Güven- İbrahim Karaoğlu'na, Hüseyin Fatma Demir'e, Ali-Yaşar Karakuzu'ya, Tarık Havva Kocatürk'e ve Camii inşaatı işçilerine, su taşıyan Şerife Teyzeye, kapı kapı dolaşarak yardım toplayan Fatma Duran ablamıza, Kozan halkına, bu camiinin inşaat ustalarına, kaba minarecisine ve diğer hizmetlerinde emeği geçenlere ayrı ayrı şükranlarımı sunar teşekkür ederim. inşaatından sıvacısına, kaplamacısından nakkaşına, bize güvenen hayırseverlere ve Kozan halkına sonsuz şükranlarımı sunarım” dedi.

 Açılışa katılan Kozan Müftüsü Bahri Çam, caminin yapılmasında emeği geçen hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. Camilerin cemaatle dolup taşması gerektiğinin altını çizen İlçe Müftüsü Bahri Çam, “Cemaat dolarsa camiler daha güzel olur” dedi.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam: "Varsaklar mahallemize hayırsever vatandaşlarımız tarafından yaptırılan camimizin önce mahallemize, daha  sonrada Kozan’ımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Cami yapımında katkıda bulunan bütün vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Camilerimizi vakit namazlarında da doldurarak ibadetlerimizi yapalım" ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan açılış programında, yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimine geçildi. Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ile birlikte, ilçe protokolü ve cami yapımında emeği geçenler ve akrabaları kurdele kesimini gerçekleştirdiler.

Ashab-ı Kiram Camii'nde ilk cuma namazı kılınarak eda edildi. Kozan İlçe Müftüsü Bahri Çam, cuma namazı vaazı verdi. Namazdan sonra da vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.