?ASKER VURULDUĞU ZAMAN DEĞİL UNUTULDUĞU ZAMAN ÖLÜR?

?ASKER VURULDUĞU ZAMAN DEĞİL UNUTULDUĞU ZAMAN ÖLÜR?

Kozan Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Fikret Topçu Kozan Ekspres Gazetesine verdiği özel demeçte dernek binalarının ferah ve geniş bir binaya taşınmasını istedi.

Kozan Ekspres Gazetesi İmtiyaz sahibi ve araştırmacı gazeteci Hüseyin Erciyes´ i makamında ziyaret eden Kozan Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Topçu dernek binalarının faaliyetleri için fiziki olarak yetersiz olduğunu söyleyerek ilgili kurum ve yetkililerinden dernek binalarının yerinin değiştirilmesini istedi.

Binamız Yetersiz

Öncelikle yeni bir kongreden çıktık. Üyelerimizin teveccühü ile 2. Defa başkan seçildim. Yeni yönetimimiz Fikret Topçu, Bahar Ocak, Yasin Sakallı, Güngör Can ve Muhittin Özkan´ dan oluştu. Şahsıma ve yönetimime destek veren veya vermeyen tüm üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Seçimler bitmiştir. Artık tüm şehit ve gazi aileleri bir bütündür. Onların derdi ile dertlenip sevinci ile mutlu olmak görevimizdir. Geçtiğimiz dönemler içersinde çok aktif projelerlin içerisine giremedik. Lakin bu dönemde aktif projeler üretmek istiyoruz. Projeleri ve programları yapmak kadar yaptığınızı göstermekte önemlidir. Maalesef bizler yaptığımız birçok faaliyetimizi gösteremiyoruz. Gösteremememizdeki en büyük engellerden biri binamızdır. Sağ olsunlar yetkililer zamanında bu binayı bizlere tahsis etmişler. Lakin bu binanın içersinde sadece tek bir oda içersinde faaliyet göstermek zorundayız. Bir tebrik kabulünde bile gelen misafirlerimiz ayakta veya dışarıda kalmaktadır. Binamız fiziki olarak bizlere tamamen yetersizdir. Bu nedenle binamızın değiştirilmesini istiyoruz.

Yanımızda yer alıyorlar

Sayın Kaymakamımız Avni Oral, Kozan Belediye Başkanımız Sayın Musa Öztürk, Garnizon Komutanımız başta olmak üzere tüm devlet birimlerimiz bizlere yardımcı olmak için mücadele gösteriyorlar, Sağ olsunlar. Lakin bu bina problemimize de kulak vermelerini istiyoruz. Burada muhtarlar derneği ile birlikte aynı binayı kullanıyoruz. Gerek muhtarlar gerekse bizler istediğimiz gibi hareket alanına sahip değiliz. Binanın fiziki şartları da her geçen gün biraz daha kötüleşmektedir. Bu nedenle göz önüne alındığında bizler isteğimiz gibi program yaparak üyelerimizi ve konuklarımızı davet edemiyoruz. Bizlere yardımcı olunmasını istiyoruz.  Derneğimize yeni bir hizmet binasının tahsis edilmesini değerli yetkililerimizden istiyorum.

Unutulmak istemeyiz

Bizler bu vatan topraklarının bölünmemesi için, ay yıldızlı bayrağımızın indirilmemesi için, gerek şehit gerekse gazi olmuş kişilerin oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bizlere verilen maddi desteğin bizlerin yanındaki hükmü azdır. Bizlere verilen manevi desteğin değeri ve pahası hiçbir şey ile ölçülemez. Lakin gereken ilgi ve alaka maalesef göremiyoruz. Sadece şehitler gününde hatırlanmak bizleri maalesef üzüyor. Geleneksel bir söz vardır; ?Asker öldüğü zaman değil unutulduğu zaman ölür? imiş. İşte bizleri unutmayarak mutlu edebilirsiniz. Çevrenizdeki şehit ve gazi ailelerini ziyaret edin ve onların yalnız olmadıklarını hissettirin.?dedi.