?AŞKIMIZ ADANA KOZAN YOLU GİBİ HİÇ BİTMEYECEK?

?AŞKIMIZ ADANA KOZAN YOLU GİBİ HİÇ BİTMEYECEK?

Damat gelin arabasının arkasına yazdı. ?Aşkımız Adana ve Kozan Yolu Gibi Hiç Bitmeyecek?

K.Ekspres- 10 yıldan buyana bitirilemeyen Adana Kozan Karayolu yeni damatlara ilham kaynağı oluyor.

2007 yılında başlayan Kozan Adana arası duble yol çalışmasının yıllardan bu yana uzamasını fırsat bilen yeni gelin ve damat adayları, gelin arabalarının arkalarına yazdıkları kısa sözler ile bitmeyen yol çalışmasına atıfta bulunuyorlar.

İlçemiz Kozan´da hayatlarını birleştiren Gülbahar ve Sefa çifti gelin arabalarının arkasına ? Aşkımız Adana ve Kozan Yolu Gibi Hiç Bitmesin? Yazarak bir türlü bitmeyen yoldan sorumlu olan kamu görevlilerine ve bölge siyasilerimize inceden inceye gönderme yapmayı başardılar.

Başladığı günden bu güne çalışmaların aralıklı olarak devam ettiği Kozan Adana Karayolu bugüne denk toplam 3 müteahhit firması değiştirdi.

/resimler/2017-10/29/1059361197569.jpg

Yolun birçok bölümü bir kaç kez sökülerek tekrar yapıldı. Ve yapılmaya devam ediyor.

Yoldaki çalışmalardan dolayı yol üzerinde onlarca trafik kazası yaşandı. Yaşanan trafik kazalarında birçok insan hayatını kaybederken yüzlerce kişide yaralandı.

Sayın Cumhurbaşkanının Adana ziyaretinden dolayı Adana ya giden otobüs yolun alt yapısının sağlıklı yapılmadığı iddiası ile oluşan sel sularına kapılarak kaza yaptı. Kazada 3 kişi hayatını kaybederken, 14 kişide yaralandı.

/resimler/2017-10/29/1100593074243.jpg

10 yıldan bu yana bitirilmeyen 78 km yolda çalışmalar 1 yıldan bu yana aralıksız devam ederken, yol tekrar sökülerek sıcak asfalt ile kaplanıyor.

Gelin arabasının arkasına yazdığı söz ile sosyal medya üzerinde adeta fenomen olan damat adayı ?ben çocuktum bu yol inşaatı başladığında ve ben evleniyorum. Bu yol henüz bitirilemedi? diyerek yetkililere sitem etti.

Bugün tarihi ile toplam uzunluğu 78 km metre olan yolun şu ana kadar 38 km metrelik bölümü tamamen bitirilirken, yolda çalışmalar devam ediyor. 

Haber: Hüseyin Erciyes