Anahtar Kelimeler: AŞKIN SÖNMEZ TARSİM ŞART

AŞKIN SÖNMEZ ? TARSİM ŞART?

AŞKIN SÖNMEZ ? TARSİM ŞART?

Kozan Ziraat Odası Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi çiftçi Aşkın Sönmez gazetemiz imtiyaz sahibi araştırmacı gazeteci yazar Hüseyin Erciyes´i gazetemiz idare merkezinde ziyaret etti.

Erciyes ile karşılıklı bilgi alış verişinin yanı sıra sohbet eden Sönmez; çiftçilerin içersinde bulunduğu zor şartlara değinerek şu şekilde konuştu. ? Öncelikle gazetenizi ilgi ve beğeni ile yıllardan buyana takip ediyorum. Başarılı buluyorum.

Bu ziyaret vesilesi ile ovada çiftçilik yapan ve mısır eken birçok çiftçimizin ürününü maalesef fırtına nedeni ile yerle bir etti. Birçok mısır tarlası tanınamayacak bir hale geldi. Çiftçimiz büyük zararda maalesef birçok çiftçimiz TARSİM sigortası yaptırdı. Lakin yaşanan afet sonrası zarar tespitine gelen Sigorta görevlileri çok düşük seviyede kayıplar göstermişlerdir. Bu duruma ivedi olarak ihtiraz ettik. Öte yandan birde ektiği alan hazine malı olan çiftçilerimiz var. Bunlar TARSİM  sigortası maalesef yaptıramıyorlar. Bu çiftçilerimiz için yetkililerin bir şeyler yapmasını temenni ediyoruz.

Yaşanan afettin ardından Kozan Ziraat Odası olarak bir heyet oluşturarak zarar gören alanları gezdik. Ve bir rapor hazırladık. İl tarım müdürlüğüne ulaştırdık. İnşallah bir çözüm bulunur. Ve çiftçimizin zararı ortadan kalkar. Elbette tarımın güvencesi TARSİM bu nedenle üreticilerimizin kesinlikle sigorta yapmaları gerekmektedir.? Dedi

Sönmez´ in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hüseyin Erciyes, ziyaretinden dolayı Aşkın Sönmez´ e teşekkür etti.