Atananamayan Uzman Çavuşlara Kamuda Memurluk Hakkı Talebi

Atananamayan Uzman Çavuşlara Kamuda Memurluk Hakkı Talebi

Atananamayan Uzman Çavuşlara Kamuda Memurluk Hakkı Talebi

 

Atananamayan Uzman Çavuşlar Derneği Başkanı Mustafa Gündeşli, düzenlediği basın açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) en az 7 hizmet yılı süresini dolduran ve kendi isteği ile görevinden ayrılan Uzman Çavuşlara kamuda memurluk hakkı verilmesini talep etti.

Gündeşli, yaptığı açıklamada, "Uzman Çavuşlar, TSK'da uzun yıllar görev yaparak vatan ve millet için önemli hizmetler sunmaktadır. Bu nedenle, kamuda memurluk kadrolarına atanmalarına engel teşkil eden mağduriyetlerin giderilmesi ve haklarının teslim edilmesi gerekiyor" dedi.

Gündeşli, konuyla ilgili yaptıkları araştırmalarda, binlerce Uzman Çavuş'un kamuda memurluk kadrolarına atanamadığının tespit edildiğini belirterek, "Kamu kurum ve kuruluşları, atanma taleplerine 'personel alımı yapmıyoruz', 'atanabileceğiniz boş kadromuz yok', 'hizmetinize ihtiyacımız yok', 'personel giderlerimiz fazladır' gibi gerekçelerle olumsuz yanıt vererek mağduriyete neden olmaktadır" dedi.

Gündeşli, Atananamayan Uzman Çavuşlar Derneği olarak, yaşanan mağduriyetin bitirilmesi ve haklarının teslimi için bir defaya mahsus olmak üzere 3173 sayılı kanunda belirtilen atama şeklinde ya da 6191 sayılı kanuna tabi sözleşmeli erlerin kamuda istihdamı yönünde hazırlanan yönetmelik benzeri bir yönetmelik ile kamuda memuriyete atanmalarının devlet eliyle yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

Gündeşli, "Bu talebimizin, ilgili tüm kurum ve kuruluşlar tarafından dikkate alınarak gereğinin yapılmasını ümit ediyoruz" dedi.