Atatürk´ün Aramızdan Ayrılışının 80. Yılı

Atatürk´ün Aramızdan Ayrılışının 80. Yılı

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünün 80. yılı Kozan´da düzenlenen anma programları ile yad edildi.

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünün 80. yılı Kozan´da düzenlenen anma programları ile yad edildi.

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bundan tam 80 yıl önce Dolmabahçe Sarayı´nda hayata gözlerini yummuştu. Atatürk´ün ölümünün ardından tüm Türkiye yasa boğulmuştu. 80 yıl önce olduğu gibi bugün de tüm Türkiye genelinde Atatürk rahmetle ve minnetle anıldı.

Kozan´daki anma programı Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde başladı. Protokol üyeleri Atatürk Anıtı´na çelenk koyarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e şükranlarını arz ettiler. Ardından Dolmabahçe Sarayı´nda 1938 yılının 10 Kasım´ında hayatını kaybeden Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saat 09.05´de 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından da İstiklal Marşı okundu.

Hükümet Konağı bahçesindeki çelenk koyma ve anma programının ardından Kozan Lisesi organizatörlüğünde gerçekleşen program Belediye Sineması´nda saat 09.30´da başladı.

Buradaki programa Kozan protokolünün yanı sıra yüzlerce öğrenci, öğretmen ve vatandaş katıldı.

İlk olarak 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ardından da İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez yaptı. Sönmez konuşmasında, Atatürk kimdir? sorusunun cevabını verdi.

Sönmez; ?İçimizde 80 yıllık ayrılığın hüznü ile kurucu liderimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk kimdir? 1881´de Selanik´te doğan, kabına sığmayan, asker olmak istediği için askeri okullarda okuyan idealist bir öğrenciydi Mustafa Kemal. Kurmay yüzbaşı olarak başladığı askerlik görevine, cepheden cepheye koşan en zor görevler için daima gönüllü bir neferdi Mustafa Kemal. Trablusgarp´ta Milli Mücadele´nin provasını yapan bir liderdir Mustafa Kemal. Çanakkale´de ?Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum? diyen geleceğin komutanıydı Mustafa Kemal. 19 Mayıs 1919´da ?ya istiklal ya ölüm? parolasıyla Samsun´a çıkan milli bir liderdir Mustafa Kemal. Ankara´da Türkiye Büyük Millet Meclisi´ni açan, yeni bir devletin temellerini atan bir liderdir Mustafa Kemal. 29 Ekim 1923´te Cumhuriyeti ilan ederek yeni Türk devletine Türkiye Cumhuriyeti adını veren kurucu Cumhurbaşkanımızdır Mustafa Kemal. Milletinden aldığı güç ile ülkesini istikbale taşıyacak, inkılapları yapan değişim lideridir Mustafa Kemal. 10 Kasım 1938´de edebiyete irtihal ederek bugün burada hüzünle andığımız unutulmaz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk; ?Çizdiğin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak hedefine yüce Türk milletini ulaştırmak için her zaman olduğu gibi bundan sonra da daima çalışacağız. 80 yıl önce bugün aramızdan ayrılan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ü, canlarıyla ve kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Mustafa Kemal ve daha nice kahramanlar yetiştiren, yüce Türk milletine saygılarımı sunuyorum? diye konuştu.

Kozan Lisesi öğrencileri, Mustafa Kemal´in inkılaplarıyla, ilkeleriyle, sevdiği şarkılarla ilgili olarak bir dizi gösteri yaptı. Oratoryo gösterisinin ardından, Mustafa Kemal Atatürk´ün sevdiği şarkıları söyleyerek, O´nu şükran ve minnetle bir kez daha yad ettiler.

Mustafa Kemal Atatürk´ün ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma programına seminer nedeniyle Kozan´da bulunmayan ilçe Kaymakamı Şafak Gürçam´ın yerine Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Cumhuriyet Başsavcı vekili İsmail Köken, Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Eroğlu, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet İyim, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, oda başkanları, okul müdürleri, kurum müdürleri, daire amirleri, belediye başkan aday adayları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak, bundan tam 80 yıl önce edebiyete irtihal eden Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad olsun.

/resimler/2018-11/10/1157388682176.jpg/resimler/2018-11/10/1158020870099.jpg/resimler/2018-11/10/1158254933086.jpg/resimler/2018-11/10/1158491339864.jpg