Anahtar Kelimeler: ATICI KOZAN SPOR KENTİN TAKIMI

ATICI; "KOZAN SPOR BU KENTİN TAKIMI"

ATICI;

Gecen yıl bölgesel bal ligini 1.lik ile bitirerek bir üst lig olan profesyonel 3. liginde oynamaya hak kazanan Kozan Belediyespor ligin ilk yarısını 5. sırada tamamladı.

Takımın devre arasına girmesinin ardından gazetemizi ziyaret eden Kozan Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Atıcı sorularımızı yanıtlayarak 3. ligde koydukları hedeflerini ilk yarıda yakaladıklarını açıkladı.

En Büyük Hedefimiz Bu Ligde Kalıcı Olmak

Başarılı bir ilk yarı geçirdiklerini ifade eden Atıcı  " İlk devrede toplam 18 maça çıktık, çıktığımız maçların 8´ inde galibiyet 4´ ünde beraberlik ve 6´sını da mağlubiyetle tamamladık. Bu sonuçlar ile birlikte ilk devreyi tam hedeflediğimiz yerde bitirdik. Bizim en büyük amacımız bu yıl için bu ligde kalıcı bir takım olabilmekti. Bu yönde bir takım kurduk.

Bu gidişat 2. devrede bu şekilde devam eder ise 2. lige çıkma lafları çok uzak olmayabilir. En kötü şartlarda playoff oynanır. Bu da bu şehrin takımının büyük bir başarışı sayılır.

Geriden Gelen Borçları Ödedik

Ekonomi konusunda içersindeki bulundukları zor şartları söylemekten çekinmeyen Başkan Atıcı; ? Öncelikle ilk göreve geldiğimiz gün Kozan Belediyespor´ un yaklaşık olarak 1.200 bin civarında borcu var idi. Başta Kozan Belediye Başkanımız Sayın Musa Öztürk Bey´ in talimatları ile Kozan Belediyesi´ nden aktarılan paraların sayesinde bu borcun büyük bir kısmını ödedik. Bizim dönemimizde kurduğumuz mütevazı takım şampiyon oldu. Sonuçta ekonomik olarak 40 bin lira civarında borçlandık. Profesyonel lig tam başka bir dünya. Bu ligde federasyondan ve Kozan Belediyesi´ nden gelen paralar ile bugünlere geldik. Sezon başında bütçemizi ve ödeme takvimimizi planladık. Lakin bu yıl için alacaklı olan bazı futbolcularımız federasyon aracılığı ile tahsilât yoluna girdikleri için ekonomik kaygılarımız yükseldi ve planlanan çizgi tutturulamadı.  Bu tip ekonomik kaygıları ortadan kaldırmak için bu şehrin takımına bu şehirde yaşayan yaşamayan ama kendini Kozanlı olarak atlandıran herkesin sahip çıkması gerekmektedir. Bölgede profesyonel 3.lig de top koşturan tek takım Kozan Belediyespor. Bu büyük bir gurur ve reklam yoludur. Gelin bu yolu hep birlikte yürüyelim.? Dedi.

Taraftar Başımızın Tacı

Taraftara karşı büyük bir sorumluluklarının bulunduğunu da açıklayan Başkan Atıcı " Bizim taraftarımız başımızın tacı. Taraftarsız bir takım düşünülebilinir mi? Asla.

Geçen yıl bilindiği üzere bizim takımız sürekli olarak yendi, nerede ise maç kaybetmedi. Bu nedenle bizim seyircimizin beklentileri de doğal olarak yükseldi. Bu yılda her maçı yenen bir Kozan Belediyespor istiyorlar. Lakin şu bilinmeli ki geçen yıl ki lig ile bu ligin arasındaki büyük farklar var. Ama profesyonel ligde yeni bir takım olmamıza rağmen ligin üst sıralarındayız. Elbette taraftar eleştirecektir. Bu yapılan eleştiriler, kişisel ve hakaret içermediği zaman gereken dersi alır cebimize koyarız. Yok, yıpratmaya yönelik, hakaret dolu eleştiri yapanların gerçek taraftar olduğuna şüphe ile bakarım. Öncelikle benim oğlum yıllardan bu yana Kozan Belediyespor´ a emek vermiş ve bu uğurda ter dökmüş. Bunların yanı sıra spor alanında akademik kariyeri olan bir spor adamıdır. Bu takımın buralara gelmesinde büyük emeği vardır. Bu takıma yardımcı antrenör olarak hizmet vermektedir. Takım için faydalı bir hoca oğlumun faydalı olduğuna inanmadığım gün oradan gitmesini sağlarım. Ama küçük yerin küçük ayak oyunlarından bir türlü maalesef kurtulamıyoruz. Lakin biz çok değerli bir taraftara sahibiz. Taraftarımız bizleri hiç yalnız bırakmadılar. Büyük emek gösterdiler. Bu emeklerinin kaldığı yerden 2. devrede devam etmesini bekliyoruz. Öte yandan büyük bir teknik adam olan Demiroviç Hoca ile çalışmanın tadı bir başka oluyor. Buralara gelmemizde emeği olan herkese teşekkür ediyorum " dedi.

Kendi dönemlerinin de yaşadıklarını gazetemize açık yüreklilikle ifade eden Başkan Ahmet Atıcı son olarak 19 Aralık Cumartesi günü Kozan Belediyesine ait Düşler Âlemini Sosyal Tesislerinde düzenleyecekleri birlik, beraberlik ve yardımlaşma gecesine destek daveti ile bitirdi.

Destek Gecesinde Buluşalım

Atıcı " Az önceki sözlerimden de anlaşılacağı üzerine kulübümüz bazı ekonomik sıkıntılar ile karşı karşıya. Bu nedenle bir birinden değerli yönetim kurulu üyelerimizle bir olarak devre arasını da fırsat bilerek Cumartesi günü bir destek gecesi düzenliyoruz. 2. yarı lige daha sağlam basabilmek adına bu şehrin takımına destek olmaya çağırıyorum tüm halkımızı" dedi.

13 Aralık Pazar günü sona eren devre arası 10 Ocak Pazar günü Kozan Belediyespor kendi evinde Bursa Nilüferspor maçı ile tekrar start alacak.