Anahtar Kelimeler: : ' hırsızlıktır Başkan vebal altında'

Atlı: 'Bu hırsızlıktır, Başkan vebal altında'

Atlı:

Kapatılan Gaziköy Belediyesi şantiyesinde bulunan hurda bir kamyonun satılmak istenmesi iddiaları ile ilgili olarak MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı sert açıklamalarda bulundu.

Kapatılan Gaziköy Belediyesi şantiyesinde bulunan hurda bir kamyonun satılmak istenmesi iddiaları ile ilgili olarak MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı sert açıklamalarda bulundu. Konuyu örtbas ettiği için Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın vebal altında olduğunu ifade etti.

Kapatılan Gaziköy Belediyesi'nin şantiyesinde bulunan hurda bir kamyonun çekiciye yüklendikten sonra sanayide bir hurdacıya satılmak üzere iken yakalanması ile ilgili olarak MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı açıklamada bulundu. Bunun hırsızlık olduğunu ifade eden Nihat Atlı bu konuyu örtbas ettiği için Kazım Özgan'ın vebal altında olduğunu ifade etti.

-Olay

Kapatılan Gaziköy Belediyesi şantiyesinden geçtiğimiz günlerde hurda bir kamyonun ismi öğrenilemeyen 2 kişi tarafından çekici yardımı ile Kozan Küçük Sanayi Sitesi'ne getirilerek hurdaya satılmak istenmişti. Konuya polis ve Kozan belediyesi zabıta ekipleri müdahale ederek hurda kamyon belediye şantiyesine çekilmişti.

Çekiciyi kullanan Mehmet Mercan konuştu

Kapatılan Gaziköy Belediyesi'nin şantiyesinde bulunan hurda kamyonun Kozan Küçük Sanayi Sitesi'ne getirilerek satılması iddiaları ile ilgili olarak konunun muhatabı çekiciyi kullanan Mehmet Mercan Otağ TV'ye açıklamalarda bulundu. Mehmet Mercan iki kişinin işyerlerine geldiğini, hurda kamyonlarının olduğunu ve hurda kamyonu yükleyip getirmenin ne kadara mal olacağını sorduklarını, kendilerini iş yerinin sahibi Ahmet Bilgili’nin yanına gönderdiğini, 900 liraya çekici pazarlığının bittiğini söyledi. Mehmet Mercan pazarlık bittikten sonra o kişilerle birlikte Gaziköy Belediyesi'nin eski şantiyesine gittiklerini, kendisinin durumdan şüphelendiğini ifade etti.

Mercan; "daha sonra Ahmet Bilgili’yi aradım. Ahmet Bey'e Gaziköy eski belediye şantiyesine geldiğimizi, burada sıkıntı olabileceğini söyledim. Belediyeden birilerini arayıp haberleri varsa çekerim, yoksa çekmeyelim dedim. Ahmet Bey belediyeden birilerini arıyor ve belediye aracın kendilerine ait olduğunu söylüyor. Kamu aracı çekilirken mutlaka bir resmi görevlinin bulunması gerekir. Fakat belediye çekim işleminden haberlerinin olmadığını söylemiş. O esnada Zabıta Müdürü Osman Taş ile irtibata geçilmiş ve Osman Taş beni aradı. Bana “neredesiniz” dedi. Bende “çıktık geliyoruz” dedim. Sanayiye gideceğiz dedim. Sanayi girişinde zabıta ve polis ekipleri bizi durdurdu. Polisler bize “bu araç ne?” dediğinde bizi götüren iki kişi “bizim bununla bir alakamız yok” dediler. Haberimiz yok deyince biz de tepki göstermek zorunda kaldık. Biz kafamıza göre gelip yüklemedik bu aracı. Biz her yaptığımız işi resimliyoruz. Aracı yüklerken ben resimleri çekmiştim. O esnada bizi götürenler fotoğraf çekerken yüzlerini göstermek istemediler. Ama ben bir şekilde fotoğraflarını çektim. “Bizim haberimiz yok” dediklerine ben çok kızdım. Çektiğim fotoğrafları oradaki görevli arkadaşlara gösterdim. Madem haberleri yok bu resimler nedir diye sordum. Olayı daha sonra kabullendiler. 3 - 5 dakika sonra bizi gönderen Kenan Avan dediler. Aracı yükleten kişilere yönelip hırsızlıktan tutanak tutulacaktı. O esnada Zabıta Müdürü Osman Taş’a bir telefon geldi. Osman Bey hırsızlıktan tutanak tutulmayacak Kenan Bey'in ve başkanın bilgisi varmış dedi. Tutanak tutulmadı, 2 kişiden birinin ehliyetine alkollü araç kullanmaktan el konuldu. Bu olayın üstü kapatıldı. Aynı gün ben bu aracın resimlerini başkana attım. Kazım Bey geri dönüp Mehmet Bey bu nedir diye sormadı. Bunun üstünü kapattı. Kazım Bey neden bunun üzerini kapattınız? Sonuçta ortada bir olay var, bizi götüren arkadaşlar serbest bırakıldı, araç belediye şantiyesine götürüldü. Bu konudan daha öncesinden Kazım Özgan'ın haberinin olup olmadığını bilmiyorum. Bize gelenler sivil vatandaşlardı” ifadelerini kullandı.

Belediye başkanı vebal altında

MHP İlçe Başkanı Nihat Atlı, Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın bu olayı örtbas etmesinden dolayı vebal altında olduğunu ifade etti. Kapatılan Gaziköy Belediyesi'nden kalan hurdaya ayrılmış görev yapamaz haldeki kamyonun gayri yasal yollarla satılmak istenmesinden dolayı üzüntü içerisinde olduğunu belirtti. Atlı, Belediye Başkanlığının konuya duyarsız kalması ve konuyu örtbas etmesinden dolayı da ayrıca üzüntü duyduğunu ifade etti. Kurtarıcıyı kullanan kişiye de ayrıca teşekkür eden MHP Kozan ilçe başkanı Nihat Atlı; "burada savunacak hiçbir şey yok. Tutanak tutulmadan bir belediye aracının bir yerden başka bir yere götürülmesi mümkün değildir. Çekici ile bir aracı bir yerden bir yere götürüyorsanız tutanak altına almanız lazım. Çekecek olan arkadaşımız olan biten her şeyi başkana iletiyor ama başkan dönmeyip işin aslını öğrenmiyor. Bunun sorumlusu belediye başkanıdır. Senin meclis üyenin yeğenleri veya yakınları gidiyor aracı hurdaya götürüyor, böyle bir şey olabilir mi? Bu işi örtbas ödemezler. Çünkü hurda kamyonu çeken arkadaş her şeyi açık açık anlatıyor. Bu kamyonu hurdaya satmak istiyorlar. Bu arkadaşı dinleyen herkes bunu apaçık anlayacak. Çekici parasını da hurdayı sattıktan sonra vereceklerini söylemişler. Bu da apaçık kamyonun hurdacıya satılacağının göstergesidir. Belediye başkanının bu olay karşısındaki tutumunu şiddetle kınıyorum. Ayrıca Gaziköy Belediyesi'nden kalan bir iş makinesinin de kayıp olduğu söylentileri var. Bunu da çok iyi araştırmak lazım. Burada önce bir nakliye faturası kesiliyor. Faturayı değiştiriyorlar, aynı günden çıkartıyorlar. Faturayı iptal edip ileri tarihli bir nakliye faturası kesiyorlar, o tarihten bu olayı çıkarmak için. Bu resmen hırsızlıktır. Öte yandan bu tür araçların satışının yapılması Belediye Meclisi'nin elindedir. Meclis karar alır, Devlet Malzeme Ofisinden fiyat alarak hurdasını Devlet Malzeme Ofisi’ne satar. Dışarıda hurdacıya satamaz. Bu konu her haliyle Belediye aracının hırsızlanarak satılmak istenmesidir. Belediye başkanı da bu işi kapatmasın dan dolayı vebal altındadır” ifadelerini kullandı.

MHP Kozan ilçe başkanı Nihat Atlı’nın yaptığı açıklamanın ardından Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın da ortaya atılan iddialara nasıl cevap vereceği bekleniyor.