Anahtar Kelimeler: Özgan’ sözler

Atlı’dan Özgan’a çok sert sözler

Atlı’dan Özgan’a çok sert sözler

MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ile ilgili çok ağır açıklamalarda bulundu. Atlı, Kazım Özgan'ın Ermeni olduğunu ve akıl sağlığının yerinde olmadığını söyledi.

MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, geçtiğimiz günlerde Kozan Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı meclis üyeleri tarafından ret verilen araç alımı ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının başından sonuna kadar her kelimesinde Kazım Özgan’a ağır sözlerle yüklenen Atlı, Kazım Özgan'ın Ermeni olduğunu ve akıl sağlığının yerinde olup olmadığını rapor ile tescillemek için başvuru yapacaklarını ifade etti. Nihat Atlı istifa etmesini, istifa ettikten sonra meclis üyelerinin de İstifa ederek seçime gitmesi için “hodri meydan” açıklamasında bulundu.

“Bunların oyununa şeytanın aklı ermez”

MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı düzenlediği basın toplantısında, 2019 yılı sonunda mecliste Kazım Özgan’a araç alımı ile ilgili olarak yetki verdiklerini söyledi. Bakanlık tarafından kredinin onaylandığını belirten Nihat Atlı, her nedense Kazım Özgan'ın bu krediyi almadığını öne sürdü. “Bunlar nasıl bir oyun içinde. Bunların yaptığı işe şeytanın bile aklı ermez” diyen MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, “Yeniden getirdikleri maddede samimiyetsizlik ve şüphe gördüğümüz için ret oyu verdik” dedi.

“Ben anamdan doğduğumdan bu yana Kozan’dayım”

MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, Kazım Özgan'ın kendisine “paraşütle geldi” sözüne karşılık olarak, “Ben anamdan doğduğumdan bu yana Kozan’dayım ve teşkilatımızın başındaydım. Askerlik dışında ben Kozan dışına gitmedim. Ancak siz seçimden seçime Kozan'a gelmişsiniz. Kazandığınızda kalmışsınız, kaybettiğinizde gitmişsiniz. Allah için soruyorum; “kim paraşütle geldi?” Sen hangi akılla bana paraşütle geldi diyorsun. Paraşütçü sizsiniz?” dedi.

“Ben tehdit etmem yapmam gereken bir şey varsa yaparım”

MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı açıklamasında Kazım Özgan'ın, “Ben konuşursam yer yerinden oynar” sözüne gönderme yaparak şu ifadeleri kullandı: " Ben hiçbir zaman Kazım Özgan gidecek demedim. Özel hayatımda da kimseyi tehdit etmedim. Ben yapmam gereken bir şey varsa yaparım tehdit etmem. Kazım Özgan'ı görevden alacak makam mevki ben değilim. Eğer ki, yukarıdan kendisinin görevden alınması ile ilgili olarak bir karar çıkarsa kendisi buna saygı duyacak. Duymasa da yapacağı bir şey yok” dedi.

“İstifa et seçime gidelim”

Nihat Atlı, Kazım Özgan’a atıfta bulunarak, “Sen de biraz yiğitlik varsa istifa et. Meclis üyelerimiz de istifa etsin. Seçime gidelim. Gerçek yiğitliği orada görelim. “Bizim içimizde yiğitler var” diyor. Ne diyorsun. Şimdi bize meydan mı okuyorsun? Seni biz biliriz. Altını da iyi biliriz, üstünü de iyi biliriz. Etrafındaki dolgu maddeleri ile birlikte sağa sola sataşıyorsun. Yiğitlik lafla sözle olmaz. Yiğitlik kutsal bir makamdır. Onun hakkını vermek lazım. Bir daha yiğitlikten bahsederse ona yiğitliğin ne olduğunu anlatırız. Bir daha yiğitlikten bahsetmez” dedi.

“Sen Ermenisin”

MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı düzenlediği basın toplantısında Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’a çok sert sözlerle yüklendi. Kazım Özgan’a “Sen Ermenisin. Bana soracağım soruların cevabını ver. Senin Ermeni olup olmadığını tartışalım” dedi. Nihat Atlı, Kazım Özgan'a şu soruları yöneltti: "Sen Mehmet Açıkgöz döneminde Arıkanların hediye ettiği konağı restore ettikten sonra binlerce müslümanın kanını döken Yaver’in adını bu konağa veriyorsun. Bu konağa bir Ermeni'nin adını verdin. Amacın ne senin? Dedi. Nihat Atlı, Kozan barajında faaliyet gösteren tekneye “derin sis” isminin verilmesinin de altında büyük oyunlar döndüğünü söyledi. “Derin sis” kelimesinin 1909 yılında Ermenilerin Türkleri öldürürken kullandıkları bir şifre olduğunu iddia eden MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, , Lazkiye, Halep, Mersin ve Adalar üçgeninde Kazım Özgan'ın bağı olduğunu iddia etti. Atlı, Ermeni diasporası ile Kazım Özgan'ın ne konuştuğunu merak ettiğini söyledi. Atlı, bu sorulara cevap vermesini istedi.

“Akıl sağlığından şüphe duyuyorum”

MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı Kazım Özgan’ın yaptığı hal ve hareketlerin normal olmadığını, Kazım Özgan'ın akıl sağlığından şüphe duyduğunu ve bunu raporla tescillemek için başvuruda bulunacaklarını ifade etti.