Anahtar Kelimeler: PERSONEL ATAĞI

ATLI’DAN PERSONEL ATAĞI

ATLI’DAN PERSONEL ATAĞI

ATLI’DAN PERSONEL ATAĞI

Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, seçim sonrası belediyede büyük değişiklikler yapmaya başladı. Zabıta Müdürü Osman Taş görevden alındı, yerine Yılmaz Erol getirildi. Ayrıca, Arif Dağlı Nikah Dairesi Müdürlüğü'ne, Yavuz Doğan Özel Kalem Müdürlüğü'ne atandı. Çeşitli müdürlüklerde de yeni atamalar yapıldı. Belediye işçilerinin görev yerlerinin değiştirilmesi, özellikle kadın çalışanların temizlik işlerine yönlendirilmesi tepki topluyor. Halk, bu durumu mobbing olarak yorumluyor ve Atlı'nın daha duyarlı olmasını bekliyor.

Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, yeni dönemde kendi ekibini oluşturmaya başladı.

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı olarak seçim çalışmalarını sürdüren ve seçimler sonucunda Kozan Belediye Başkanı seçilen Mustafa Atlı, belediyede önemli değişiklikler yapmaya başladı.

Yapılan değişiklikler kapsamında, Kozan Zabıta Müdürü Osman Taş görevden alındı ve yerine, seçim süreci boyunca Mustafa Atlı'nın yanında yer alan Yılmaz Erol getirildi. Ayrıca, Kazım Özgan döneminde Kozan Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Arif Dağlı Nikah Dairesi Müdürlüğü'ne atandı. Özel Kalem Müdürü Adil Dağlı'nın yerine ise Yavuz Doğan getirildi.

Kazım Özgan döneminde Kozan Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve önceki dönemlerde de Kozan Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü yapan Adem Saygıcak, belediyedeki görevinden ayrılarak Milli Eğitim'e geri dönüş yaptı. Kozan Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne Seval Doğan atanırken, önceki müdür Yaşar Şahin bu görevden alındı. Kozan İmar Lİmited Şirketi Müdürlüğü'nü yürüten Ahmet Samet Çağlar'ın yerine ise Mehmet Kemal Sak getirildi.

Yine önceki dönemde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini yürüten Cemil Gök’de görevinden alındı. Yerine, yine seçim süreci boyunca Mustafa Atlı'nın yanında yer alan Ferdi Tayfur Güvenç’in getirilmesi bekleniyor.

Bu değişikliklerle birlikte, Kozan Belediyesi'nin yeni yönetim kadrosundaki birim müdürleri yavaş yavaş belli olmaya başladı. Önümüzdeki günlerde de bu değişikliklerin devam etmesi öngörülüyor.

kadınların çöpe verilmesi tepkilere neden oluyor

 Mustafa Atlı göreve geldikten sonra sadece bilim müdürlerini değil, belediye bünyesinde çalışan işçilerin de yerlerini değiştirmeye başladı. Bu yapılan değişikliklerle birlikte belediye bünyesinde çalışan bazı kadınların temizlik işlerinde, halk arasında "çöpe verilmesi" tepkilere neden oldu. Aralarında sosyolog, eğitimci gibi kariyerleri bulunan kişilerin dahi çöpe verilmesi kamuoyunda büyük tepkilere neden oluyor. Mustafa Atlı'nın bu konu ile ilgili olarak biraz daha duyarlı olması gerekiyor.

Halk arasında bu yer değişikliklerinin, işten çıkarma öncesinde “kendileri işten ayrılması için mobbing uygulandığı” şeklinde yorumlanıyor. "Biz çıkarmadık, kendileri çıktı" olacak diyen vatandaşlar, kadınların çöpe verilmesinin doğru olmadığını dile getiriyorlar.