Anahtar Kelimeler: ; “Projeler balon çıktı”

Avcı; “Projeler balon çıktı”

Avcı; “Projeler balon çıktı”

Kozan ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Abdullah Avcı “Başkan Özgan’ın bütün projeleri balon çıkmıştır” dedi.

Nisan ayı olağan meclis toplantısında AK Parti grubu adına konuşan Cumhur İttifakı AK Parti Kozan ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av.  Abdullah Avcı; “Sayın Özgan’ın Belediye Başkanı seçildiği seçimlerin üzerinden tam üç yıl geçti. Sayın Özgan’ın geçmiş üç yıllık hizmetlerini değerlendirmek gerekirse aklımıza ortaya konulmuş eser ve seçim meydanlarında söylediği vaad ettiği projeler aklımıza gelmiyor. Bu süreçte aklımıza gelen işçi kıyımları, Cumhur İttifakı ile girdiği polemikler, belediye ait hurda kamyon satışındaki suç üstülük, belediye hizmet binası yapacağım diye hal esnafı ile girilen çekişme, yaşanan huzursuzluk , hukuksuzluk ve algı operasyonları akla gelmektedir.” Dedi.

“Kozan Halkı Temel Belediyecilik Hizmetlerinden Mahrum Kalmıştır”

Kozan halkının üç yıldır temel belediyecilik hizmetlerinden yararlanamadığını kaydeden Avcı; “Kozan halkı kışın çukurlarla yazın ise sineklerle yaşamaya mahkum edilmiştir. Son günlerde Kozan kamuoyunda belediye hizmet binası yapılması tartışmaları ile gündemi meşgul etmektedir. Bundan yaklaşık 6 ay önce böyle bir konuya değinilmiş, Kozan Belediye Başkanının böyle bir projeyi faaliyete geçirecek irade ve gücü esasen olmadığı ve giderinin milyonlarca lirayı bulan böyle bir proje için üç yüz konteynır alamayanların böyle bir projeyi yapma gücünün olmadığını dile getirmişti. Zaman yine bizleri haklı çıkardı ve sayın Belediye Başkanının sadece oradaki esnafı huzursuz etmekle kaldı. Bilindiği üzere Cumhur İttifakı İlçe Başkanlarımız yaptıkları basın toplantısı ile bu projeye ilişkin görüşlerin dile getirmişler ve sayın belediye başkanından bu inadından vazgeçmesi gerektiği belirtilerek belediye hizmetlerinin bile doğru düzgün yürütülemediği bu yönetimin değeri 50 milyon Türk Lirasını bulan bir projenin Kozan halkına fayda sağlamayacağını bunun yerine kısa zaman sonra boşalacak olan mevcut adliye binasının belediyeye tahsisine uygun olacağını dile getirmesi üzerine Kozan Belediyesi bu binanın kendilerine tahsisi için Kaymakamlıktan talepte bulunmuştur. Bu davranış doğrudur. “ diye kaydetti.

“Dün Hal Esnafı Övülüyordu Bugün İse Cezalandırılıyor”

2014 yılındaki yerel seçimlerde kentsel dönüşüm ısrarının  Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’a pahalıya patladığını hatırlatan Meclis Üyesi Av. Abdullah Avcı; “Sayın Başkan Kazım Özgan’ın şimdiki ısrarı ise tüm Kozan halkına kaybettirecektir. Bu nedenle bu yanlış ve gereksiz inadınızdan vazgeçin ve kendinizi biraz daha Kozan halkına hizmet etmeye motive edin. Burada bir yanlışa daha değinmek istiyorum. Sayın Belediye Başkanının hal esnafına baskı yaptığı hepimizce biliniyor. Hal esnafının ürünlerinin iş yeri dışına çıkarılmasına zabıta aracılığı ile engel olunmaktadır. Bu durumda belediye binası projesi nedeniyle hal esnafına baskı yapıldığını anlamamak ve görmemek için kör olmaya gerek yoktur. Yine tüm bu tartışmaların odağındaki sayın belediye başkanının eski dostu kankası ama şimdiki cezalandırmaya çalıştığı ve başkanın güvercin diye hitap ettiği kişiye 55 bin Türk Lirası ecrimisin kestiği ve hal içindeki masaları toplattığını duyduk. Bu nasıl bir giriştir. Daha düne kadar masaları oraya kurduran sizsiniz. Dünya alemi burada ağırladınız. Vekilleri , belediye başkanlarını burada televizyon programlarına dahi çıkarttınız. Hatta son zamana kadar çok yakın bir zamana kadar belediye başkan yardımcılarınızı siz ve belediye personellerinizin o çınarın altında ciğer yediklerine bu gözler şahit olmuştu. Şimdi yaptığınızın hangisi doğru. O dönemde buralara masa koymak yasak ise niçin şimdiye kadar böyle bir ceza uygulamadınız. Yok o zaman suç değil ise şimdi mi suç oldu? Bu nasıl bir çarpık anlayıştır? Buraya masa koymanın suç olduğu yeni mi aklınıza geldi? Yasaların verdiği yetkiyi kimseni n kötüye kullanmaya hakkı yoktur.” Şeklinde konuştu.

“Kozan Halkının Cebinden 500 Bin Türk Lirası Çıkarıldı”

Belediye Hizmet Binası projesinin daha faaliyete geçmeden Kozan halkının cebindeki 500 bin Türk Lirasının birilerinin cebine gittiğini kaydeden Meclis Üyesi Avcı; “Olan yine Kozan halkına oldu. Kozan halkının cebindeki 500 bin Türk Lirası proje parası diye birilerinin cebine aktarıldı. Bu duruma Kozan halkının gereken cevabı vereceğine inanıyorum. İstişare etmeden ben belediye hizmet binası yapacağım bana destek verin diyerek değil bu düşüncenizi hayata geçirme inadınız tüm Kozan halkını mağdur etmektedir. Bakın daha önce MHP Kozan Belediye Başkan Adayımız Nihat Atlı Başkanın böyle bir projesi vardı. Fakat kendisi projesini halk ile paylaşıyor bütün detaylarını bizlere aktarıyordu. Hatta Başkan Atlı “Biz bu konuda hala kararımızı vermedik halkımızın desteği olursa böyle bir projeyi bütün detayları ile halkımıza aktararak faaliyete geçireceğiz” şeklinde açıklamıştı. Ancak Sayın Başkan Özgan daha kimseye bir şey sormadan Kozan Halkının 500 Bin Türk Lirasını birilerinin cebine proje parası diye sokmasını samimi bulmuyoruz. Bizim beklediğimizde “Ben hali yıkacağım ve böyle bir proje yapacağım” demeden önce “Böyle bir düşüncem var” diyerek konuyu meclise ve bizlere taşımasını beklerdik. Daha öncede AK Parti Hükümetimiz döneminde dönemin belediye başkanı Kazım Özgan’a gereken destek hükümetimizce fazlasıyla verilmişti ancak o dönem ilçemize bir belediye binası kazandırılmamıştı. “ dedi.

Av. Abdullah Avcı; “Sürekli sayın belediye başkanının “Cumhur İttifakı bizi engelliyor” sözlerinin samimi olmadığına inanıyoruz ve halkımızda açıkça bunu görüyor.” Şeklinde sözlerine ekledi.

“Özgan’ın Projeleri Balon Oldu”

2019 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın meydanlarda vatandaşlara  bir çok söz verdiğini hatırlatan Avcı; “Gelelim sayın başkanın seçim vaatlerine; mesela bir teleferik projesi vardı,  balon projesi vardı, kale surlarının onarılması, taziye evleri, akua parklar, belediye düğün salonu projesi vardı. Bu projelere bakılırsa sadece balon projesinin gerçekleştiğine inanıyoruz çünkü bütün projelerinizin balon olduğunu üç yıllık hizmet sürecinizde kıymetli Kozan Halkı gördü. Ortada üç yıllık bir geçmiş var ama mevcut belediyenin herhangi bir hizmeti yoktur. Hala AK Parti hükümetinin imkanları ile yapılmış eserler halka sunulmakta ve bununla övünülmektedir. Halbuki basit dokunuşlarla Kozan halkına bir çok hizmet getirilebilirdi. Şevkiye Mahallesi’ndeki tarihi köprünün trafiğe kapatılmasıyla oluşan keşmekeşi çözerek işe başlayabilirsiniz Bundan tam bir yıl önce burayla ilgili olarak Adana Büyükşehir Belediyesi encümeninde altı milyon kaynak aktarıldı imar düzenlemesi meclisten geçti Ancak şu ana kadar çivi çakılmadı Şimdi sayın Özgan’ın burası Büyükşehir Belediyesine ait…