AYDIN KÖYÜ´NÜN ÇOCUKLARI YILLAR SONRA PARKLARINA YENİDEN KAVUŞTU

AYDIN KÖYÜ´NÜN ÇOCUKLARI YILLAR SONRA PARKLARINA YENİDEN KAVUŞTU

Kozan Belediyesi´nin ilçedeki okullara yönelik başlattığı bakım ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor.

Merkez ve kırsal mahallelerdeki okul bahçelerinde çevre düzenlemesi yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, son olarak Aydın-Çarçabuk köyündeki ilköğretim okulunun bahçesinde çalışma yaptı. Bakımsızlık nedeni ile kullanılamaz hale gelen okul bahçesindeki oyun grubunu onaran ekipler, parkı çocukların güvenli bir şekilde oynayabilecekleri hale getirdi.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada yeni çocuk parklarının yapımının yanı sıra mevcut parkların da yenilenmesi için başlattıkları çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi. Başkan Öztürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "İlçemiz genelinde çocuk parklarının sayısını arttırmaya özellikle önem veriyoruz. İlçe merkezimizde bulunan Alparslan Türkeş Parkı ve Ersan Arıkan parkından sonra ilçemizin en büyük parklarından olan çeyrek asırlık Cumhuriyet parkını da yeniden yapıyoruz. Ayrıca tüm merkez ve kırsal mahallelerimizde eski parklarımızda yenileme çalışmasını sürdürüyoruz. Amacımız çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde parklardan faydalanmasını sağlamak. Ekiplerimiz çevre düzenlemesini yaptığımız ve oyun gruplarını yenilediğimiz parkalarımızın, ailelerin ve çocukların güven içinde zaman geçirebilmesi için periyodik olarak kontrol ve bakımlarını da yapıyor."

Yıllar sonra okul bahçesindeki parklarına yeniden kavuşan Aydın-Çarçabuklu çocuklar, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ve ekibine teşekkür etti.