Anahtar Kelimeler: AZGIN HAYATINI KAYBETTİ

AZGIN HAYATINI KAYBETTİ

AZGIN HAYATINI KAYBETTİ

Kozan Belediyesi Eski Başkanlarından Mustafa Azgın (74) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kozan Belediyesi Eski Başkanlarından Mustafa Azgın (74) uzun süredir çeşitli hastalıklar nedeni ile tedavi görüyordu. Ancak bir süre önce rahatsızlığı artınca ailesi onu hastaneye kaldırdı. Burada yapılan müdahaleler ve tetkikler sonucu Azgın Adana Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesine sevk edildi. Adana´ daki hastanede çeşitli muayene ve tetkikler sonucu Eski Başkan Azgın yoğun bakıma alındı. Yaklaşık olarak bir haftadır Adana´da Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesinde yoğun bakımda tedavi gören Azgın´ ın acı haberi sevenlerini kahretti.

AZGIN´ A BELEDİYE ÖNÜNDE RESMİ TÖREN

Kozan Belediyesi Eski Başkanlarından olan Mustafa Azgın´ ın acı haberini alan Kozan Belediyesinin mevcut Başkanı Musa Öztürk hemen bir taziye mesajı yayınladı. Akabinde ise ekiplerine talimat vererek Azgın için remi tören hazırlıklarının başlatılmasını istedi. Azgının cenazesi Kozan Devlet Hastanesi morgundan alınarak Kozan Belediyesi önünde resmi tören yapılmak üzere alana getirildi. Belediye önünde yapılan resmi törenin ardından Azgın´ ın cenazesi Kozan Aile mezarlığına,  dualar eşliğinde defnedildi.  

EFSANA BAŞKAN LAKABIYLA TANINDI

Kozan Belediye Başkanlığı döneminde birçok alanda başarılarından uzun süre bahsettiren Azgın ?Efsane Başkan? lakabıyla tarihe imza atmıştı. Birçok başarısının meyvesi olan hizmetleri için vatandaşlar ona halen teşekkürü bir borç olarak biliyor. İki dönem Cumhuriyet Halk Partisi´nden Belediye başkanı olan Mustafa Azgın, yaptığı hizmetlerden dolayı Kozanlılar tarafından ?Hizmetlerin Adamı, Kozan´ın Mimarı? ünvanını almıştı. İki dönem belediye başkanlığı yapan Mustafa Azgın, çok katlı binaların yapımı, Göçyolu, Cumhuriyet Parkı, Atatürk Parkı´nın ilk yapımı, Fevzi Çakmak Parkı, Otogar, Sebze Hali, Şehirlerarası toplu taşımacılık, Sanayi Sitesi  gibi birçok hizmetin verilmesine  imza atmıştı. Kendini  hizmetlerin adamı Kozan´ın mimarı olarak tanıtan Mustafa Azgın, 29 Mart´ta yapılacak olan belediye başkanlığı seçiminde CHP´den yeniden aday olarak Kozanlıların oylarına talip oldu.

MUSTAFA AZGIN´ NIN SİYASİ HAYATI

1977 seçimlerinde CHP´ den Belediye Başkanı seçildi. 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan Hasan Basri Demirci´ yi 6 oy fark atarak Kozan Belediye Başkanlığı ünvanını kazandı. Daha sonra 12 Eylül ihtilalı ile görevinden el çektirildi. Yerine dönemin Kozan Kaymakamı Erdoğan Gürbüz Kozan Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Akabinde Kaymakam Gürbüz Kozan Belediye Başkanlığı görevini darbe konseyi tarafından Kuddusi Çalatlı´ ya devretti. 1983 seçimlerinde tekrar CHP´ den aday oldu.  Yapılan seçimler sonucunda 1000 oy fark ile seçimleri Anavatan Partisi´ nin adayı Ersan Arıkan kazandı. Yıl 1989´ da ise yapılan seçimlerde SHP´ den aday olarak dönemin Belediye Başkanı Ersan Arıkan´ a 2600 oy farkı atarak tekrardan Belediye Başkanı oldu. 1994´ te koltuğu yapılan seçimler sonucu Mehmet Açıkgöze teslim eti. Daha sonra DYP ve CHP den olmak üzere 2 kez daha aday oldu.

MUSTAFA AZGIN KİMDİR?

1947 yılında ilçemize bağlı Çandık Köyünde doğan Mustafa Azgın ilk, orta ve lise eğitiminin ardından, üniversite eğitimini Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde tamamladı. 1977 yılında yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Kozan Belediye Başkanı seçildi. 12 Eylül 1980 darbesiyle görevinden alınan Başkan Mustafa Azgın´ın yerine dönemin kaymakamı Erdoğan Gürbüz getirildi. Mustafa Azgın 1983 yerel seçimlerinde yeniden belediye başkanı adayı oldu. 1989 yılında yapılan yerel seçimlerde Sosyal Demokrat Halkçı Parti´den ikinci kez belediye başkanı seçilen Mustafa Azgın, 1994 yılına kadar belediye başkanlığı görevini sürdürdü. İlçemizin modern bir kent olması yolunda önemli adımlar atan belediye başkanımız Mustafa Azgın evli ve 4 çocuk babasıydı. Kısa süre önce ise Eski Başkan Azgın tek kızını ise amansız bir hastalık yüzünde kaybetti.