Anahtar Kelimeler: “BABAM KOZAN’ OLACAĞIM”

“BABAM GİBİ KOZAN’IN SESİ OLACAĞIM”

“BABAM GİBİ KOZAN’IN SESİ OLACAĞIM”

Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucu lideri merhum Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş, İyi Parti Adana milletvekili aday listesinde 1. sırada yer aldı

Seçim çalışmalarına Kozan'da başlayan Türkeş, ziyaret ettiği her yerde büyük bir sevgi gösterisiyle karşılaştı.

Kozan'da siyasi çalışmalarına başlayan Ayyüce Türkeş, "Kozan, rahmetli babam Alparslan Türkeş'in siyasete ilk adım attığı yer olduğu için hem ailemizde, hem de Milliyetçi Hareket Partisi'nin geçmişinde ve Türkiye siyasi tarihinde çok önemli bir yere sahip" dedi. "Yeni siyasi hayatıma Kozan'dan başladığım için çok mutluyum" diyen Türkeş, seçim çalışmalarında Kozan halkından destek beklediğini söyledi.

Ayyüce Türkeş, Kozan ilçe binası ziyaretinin ardından Şehit Saim Bey ve diğer şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek çiçek bıraktı ve dualar etti. İzmir Menemen'de şehit edilen Kubilay'ın anıtını da ziyaret eden Türkeş, şükranlarını arz etti.

Ayyüce Türkeş, esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek halkın nabzını tuttu. Televizyon programının ardından parti üyelerine iftar yemeği veren Türkeş, seçim çalışmalarını tamamladı.

Türkeş, seçim sürecinde Kozan'a sık sık geleceğini belirterek, "Babamın emanetiyim ben. Bu emanete Kozan halkı çok güzel kucak açtı. İnşallah Kozan'dan çok iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Daha çok sık beraber olacağız. Ben de bir Kozanlı olarak Kozan'ın sesi olacağım babam gibi. Kozan'ın milletvekiliyim diye gezeceğim. Allah bunu bana nasip edecek inşallah. Burada olmaktan dolayı çok tarifsiz duygular içerisindeyim" ifadelerini kullandı.

 

AYYÜCE TÜRKEŞ KİMDİR?

Ayyüce Türkeş, Türk milliyetçiliği hareketinin öncülerinden ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) kurucusu olan Alparslan Türkeş'in kızı olarak 1980 yılında Ankara'da doğdu. Babasının siyasi hayatı, Ayyüce Türkeş'i de siyasete ilgi duymaya yönlendirdi.

 

Lise eğitimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde tamamlayan Ayyüce Türkeş, ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Daha sonra yüksek lisans eğitimini Amerika Birleşik Devletleri'nde tamamladı.

 

Siyasi hayatına babasının yanında MHP'de başlayan Ayyüce Türkeş, parti içinde çeşitli görevlerde bulundu. Ancak 2015 yılında MHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye katıldı. İYİ Parti'de Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

 

Ayyüce Türkeş'in özel hayatıyla ilgili bilinenler ise oldukça sınırlıdır. Evli olduğu ve iki çocuğu bulunduğu bilinmektedir. Kendisi ayrıca İngilizce bilmektedir.