Anahtar Kelimeler: ARKADAŞ KURBANI

BAL, ARKADAŞ KURBANI

BAL, ARKADAŞ KURBANI

Kozan Devlet Hastane bahçesinde araç içersinde hareketsiz olarak uzun süre duran kişiden şüphelenen bir vatandaş durumu polis´e bildirmesinin ardından...

Kozan Devlet Hastane bahçesinde araç içersinde hareketsiz olarak uzun süre duran kişiden şüphelenen bir vatandaş durumu polis´e bildirmesinin ardından olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri aracın içersinde bulunan kişinin öldüğünü tespit etmiş ve aracın içerisinde şırınga bulunmasının yanı sıra ölen kişinin kolunun da bulunan şırınga yaralarlından dolayı ölen kişinin vücuduna eroin enjekte ettiğinden dolayı ölmüş ola bileceği iddia edilmişti.

Araç içersinde ölü bulunan kişinin kimlik bilgilerline ulaşan polis ekipleri şahsın 29 yaşında Yusuf Bal olduğunu tespit etmesinin ardından ceset ilk olarak Kozan Devlet Hastanesi morguna oradan da detaylı otopsi için Adana adli tıp morguna gönderilmişti.

Apartman katından sırtlarında taşımışlar

Evli ve 3 çocuk bası olduğu öğrenilen Yusuf Bal´ın uzun süreden bu yana eroin maddesinden kurtulmak için tedavi gördüğü tespit edilmesinin ardından soruşturmayı genişleten polis olayı 3 gün gibi kısa bir sürede çözdü.

Elde edinilen bilgilere ve iddialara göre olay söyle gelişti; Eroin kullanımını, gördüğü tedavinin ardından bırakan Yusuf Bal normal yaşantısına döndü. Uzun süre eroin kullanmayan ve kullanan çevreden uzak kalan Bal, eroin kullandıkları ve sattıkları iddia edilen Fatih S. ve Murat B. ile bir araya geldi. Buluşmanın ardından Fatih S.´ nin evine giden 3 arkadaş gittikleri evde vücutlarına eroin maddesi enjekte ettiler.

Yusuf Bal vücuduna enjekte ettiği eroin maddesi nedeni bilinç kaybına uğradı. Bir süre Yusuf Bal´ı uyandırmaya çalışan diğer iki arkadaş başarılı olamayınca Yusuf Bal´ı bulundukları apartmanın 6. Katından sırtlarında taşıyarak hastane bahçesinde bulunan 01 AH 803 plakalı araç marifeti ile Kozan devlet hastanesi bahçesine kadar taşıdılar. Burada arka koltukta oturan Yusuf Bal´ı sürücü direksiyonuna oturtan iki arkadaş aracın içerisine enjektör bırakarak olay yerinden hızla uzaklaştıkları öğrenildi.

Polis planı bozdu

Öte yandan araştırmaları sıklaştıran Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro ekipleri çevrede yaptıkları araştırmalarda Fatih S. ile Murat B. nin Yusuf Bal´ı sırtlarında taşıdıkları güvenlik kamerası görüntülerline ulaştıkları öğrenildi.

Yapılan araştırma ve çalışmaların ardından operasyon düğmesine basan ilçe emniyet müdürlüğü asayiş büro ekipleri eş zamanlı operasyonla Fatih S., Murat B. nin yanı sıra eroin kullanımı ve satışı yaptıkları iddiası ile Oğuz C. Süleyman T. ve ismi elde edinemeyen bir kişi göz  altına aldıkları öğrenildi. Emniyetteki sorgulamanın ardından toplam 5 kişi adliyeye sevk edildiler.

4 kişi tutuklandı

Savcılık soruşturmasında Fatih S. İle Murat B. Yusuf Bal olayını doğruladıkları öğrenilirken, Fatih S ile Murat B. taksirli ölüme sebebiyet verme ve uyuşturucu madde bulundurmak suçlaması ile diğer 3 kişide uyuşturucu madde kullanmak bulundurmak ve satmak iddiası ile tutuklanma istemi ile mahkemeye sevk edildiler.

Görünen mahkeme sonucunda Fatih S. ile Murat B. taksirle ölüme sebebiyet vermenin yanı sıra uyuşturucu bulundurma ve satma iddiası ile tutuklanırken, Oğuzhan C. ve Süleyman T. ise uyuşturucu madde bulundurma ve satma suçlaması ile tutuklandılar. İsmi alınamayan bir kişi ise mahkemece serbest bırakıldığı öğrenildi.