Anahtar Kelimeler: Barış Manço’ Müzesi’ yaşayacak

Barış Manço’nun adı Kent Müzesi’nde yaşayacak

Barış Manço’nun adı Kent Müzesi’nde yaşayacak

Barış Manço'nun adı Kozan Kent Müzesi'nde bir odaya verilecek. Karar, Kozan Belediye Meclisi’nden geçti.

Annesi Rikkat Manço’nun Kozanlı olması sebebiyle merhum sanatçı ölüm yıldönümlerinde ve doğum günlerinde Kozan’da düzenlenen birtakım etkinliklerle anılıyor, Aslanpaşa Mahallesi Hamam Sokak üzerinde çocukluk döneminin bir kısmı geçen Barış Manço'nun ismi Kozan Kent Müzesi'ndeki bir odaya verilecek.

Kozan Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının 3. oturumunda gündem dışı madde olarak meclise verilen önergede, Barış Manço'nun isminin Kent Müzesi'nde bir odaya verilmesi hususu Belediye Meclis Üyelerinin oy birliği ile meclisten geçti.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan; “Geçtiğimiz yıllarda merhum sanatçının oğlu Doğukan Manço Kozan'a gelmiş, babasının doğum gününde bir takım etkinlikler düzenlenmişti. Kent Müzesi'nde bir odaya Barış Manço'nun isminin verilmiş olması yerinde bir karar oldu. Odanın içerisi de Barış Manço'nun resimleri, videoları ve kıyafetleri gibi envarterleriyle doldurulacak ve vatandaşın beğenisine sunulacak” dedi.

Şubat ayı meclis toplantısında bir diğer önemli konu ise Kozan Belediyesi'nin borçlarının yapılandırılması konusu oldu. Kozan Belediyesi’nin mevcutta bulunan 13 milyonluk borcu ile ilgili olarak Belediye Başkanı Kazım Özgan daha öncesinden mecliste grubu bulunan partilerin grup sözcüleri ile konuyu paylaştı. Cumhur İttifakı meclis üyeleri yapılacak yapılandırmanın Kozan’ın yararına olacağını düşünerek “Evet” oyu vereceklerini ifade ettiler. Yeniden yapılandırılacak borç Belediye Meclisi'nin aldığı kararla meclisten geçmiş oldu.

Kozan Belediyesi şubat ayı meclis toplantısının 3. oturumu görüşülen diğer gündem maddelerinin ardından sona erdi.