Anahtar Kelimeler: Barut’ büyük iddia

Barut’tan büyük iddia

Barut’tan büyük iddia

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü'nün yolsuzluk yaptığını, belediyede yapılan ihalelerde usulsüzlük olduğunu meclis genel kurul toplantısında dile getirdi.

Tufanbeyli Belediyesi'nde 2014 yılından bu yana belediye başkanlığı yapan Remzi Ergü ve yönetimine yönelik meclis genel kurulunda bir konuşma gerçekleştiren Barut, yapılan yolsuzluk iddialarının ve ihalelerde yapılan usulsüzlüklerin ardından Tufanbeyli belediye başkanının görevden alınıp alınmayacağını sordu.

Barut’un mecliste yaptığı konuşmaya Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü sosyal medya üzerinden cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Kuvayi Milliye ruhunun yaşadığı Adana'nın şirin ve güzel ilçesi Tufanbeyli, 2014 yılından bu yana AKP'li Belediye Başkanı tarafından yönetilmektedir. Bu güzide ilçemiz belediye başkanının tasarrufları nedeniyle bugün yolsuzluk, kayırmacılık ve israf yönetimi ile anılmaktadır. iddialar arasında; yüzbinlerce lirayı bulan ihaleler ve doğrudan teminlerin yakın kişilere usulsüz verildiği, yapılmayan işlerinde yapılmış gibi gösterilerek belediyenin yani halkın parasının gasp edildiği İleri sürülmektedir. Ayrıca, belediye ihale komisyonu başkanı ile ihaleyi alan kişinin anne-oğul olduğu, bu ikili arasında 34 ihalenin yapılıp, 2,5 milyonluk  liralık bir zimmet sağlandığı iddia edilmektedir. Söz konusu iddialar için belediye meclis üyeleri Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuşlardır. Devletin. milletin çıkarları doğrultusunda kararlar almak için İçişleri Bakanı’nı Tufanbeyli Belediye Başkanı için göreve davet ediyorum. Söz konusu iddiaların aydınlatılması için başkanı görevden alacak mısınız?”

Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü’de Barut’a sosyal medya üzerinden cevap verdi.

 “Sayın vekilim Ayhan Barut; Kuva-i Milliye ruhunun yaşadığı güzel ilimiz Adana'nın bir milletvekili olarak size iletilen ve iftira teşkil edebilecek yalan iddialarla ilgili tarafımıza ulaşıp kaynağından doğru bilgi aldıktan sonra konuyu yüce meclise taşimanız daha doğru ve şık olmaz mıydı ? Hem böylece siyasi linç ve karalama kampanyasına bilmeden destek vermiş olmazdınız. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Şahsımzızı, belediyemizi, ilçemizi ve partimizi yıpratmaya matuf bu kampanyayı çıkaranlarla da kanun önünde hesabımız olacaktır”

Şahsımizı ,belediyemizi , ilçemizi ve partimizi yıpratmaya matuf bu çirkin kampanyayı çıkaranlarla da kanun önunde hesabımız olacaktır .CHP'li vekil Ayhan Barut ile AKP'li Belediye Başkanı Remzi Ergü arasındaki yolsuzluk ve ihalelerde yapılan usulsüzlük tartışmasının sonucu ne olacak şimdilik bilinmiyor. Ayhan Barut konunun savcılığa gönderildiğini ifade ederken, Remzi Ergü’de kendi haklarında yapılan bu açıklamanın doğruyu yansıtmadığını belirterek suç duyurusunda bulunacağını sosyal medya üzerinden duyurdu.