BASIN İLAN KURUMU 2025 YILI MÜDÜRLER DEĞERLENDİRME TOPLANTISI KONYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BASIN İLAN KURUMU 2025 YILI MÜDÜRLER DEĞERLENDİRME TOPLANTISI KONYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Basın İlan Kurumu, 2025 Yılı Müdürler Değerlendirme Toplantısı’nı Konya’da gerçekleştirdi. Genel Müdür Cavit Erkılınç, basında dönüşüm ve resmî ilan gelirleriyle ilgili önemli mesajlar verdi.

Basın İlan Kurumu (BİK) üst yönetimi ve bölge müdürleri, 2025 Yılı Müdürler Değerlendirme Toplantısı için Konya’da bir araya geldi. Genel Müdür Cavit Erkılınç’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Kurumun son bir yıllık faaliyetleri değerlendirildi, gelecek dönem projeleri ve hedefleri ele alındı.

BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat, Genel Müdürlük birim müdürleri ve bölge müdürlerinin katıldığı toplantıda, süreli yayınların mevzuata uyumluluğunun titizlikle takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Erkılınç, insan kaynağının verimli kullanılması konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirterek, mevzuata uygunluk noktasında eksikliklerin giderilmesi için gerekli uyarı ve ikazların yapılmasının önemine dikkat çekti.

“Tekeden bile süt çıkaracağız”

Bölge müdürlerinin, Basın İlan Kurumu ve Türk basını açısından gelir elde etme potansiyeli taşıyan projelerini dinleyen Erkılınç, bu projelerin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Erkılınç, “Bu projeleri hızlı bir şekilde uygulamaya koyabilirsek hem Kurumumuz hem de yayınlarımız rahat bir nefes alacak. Statükocu, mevcudu koruyan bir yönetim anlayışı çoktan geride kaldı. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız, gerekirse tekeden bile süt çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Resmî ilan gelirleri ve dijitalleşme vurgusu

Resmî ilan ve reklam gelirlerindeki düşüşe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erkılınç, “Fiyat tarifesine yapılacak yüksek zam oranıyla bu sorunu çözmek mümkün değil. Kimsenin ‘resmî ilan gelirleri gazetenin tüm giderlerini karşılayacak’ yanılgısına kapılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Geleneksel ve dijital medya arasındaki dönüşüme dikkat çeken Erkılınç, “Ya güç birliği yapılarak nitelikli gazeteler yoluna devam edecek ya da müstakil gazeteler, masrafların daha az olduğu dijital gazeteciliğe geçiş yapacak” değerlendirmesinde bulundu.

Manipülasyon yapan internet haber sitelerine uyarı

İnternet haber sitelerinin ziyaretçi trafiklerine yönelik manipülasyon girişimlerine değinen Erkılınç, “BİK Analitik, internet haber sitelerinin takibini sorunsuz şekilde gerçekleştiriyor. Son birkaç aydır sistemi yanıltmaya yönelik yeni bir yöntem geliştirdiklerinin farkındayız. Ancak kimse bizi kandırdığını düşünmesin” ifadelerini kullandı.

Okur odaklı gazetecilik ön planda

Okur odaklı gazeteciliğin önemine dikkat çeken Erkılınç, internet haber sitelerinin özgün ve nitelikli haber üretmeleri konusunda teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantının devamında birim ve bölge müdürleri, gündemdeki konular ve yeni reklam projelerine ilişkin sunumlarını gerçekleştirdi.