Anahtar Kelimeler: BAŞKA KOZAN BELEDİYESPOR

BAŞKA KOZAN BELEDİYESPOR YOK?.

BAŞKA KOZAN BELEDİYESPOR YOK?.

TFF 3´üncü Lig 1. Grup´ta mücadele eden Kozan Belediyespor, kendi evinde konuk ettiği Yomraspor´u 3-1 mağlup etti. Puanını 37´ye çıkardı ama ligin son haftasına yine kritik bir şekilde girdi.

2014 yılında çıktığı 3. Lig serüvenine 2018-2019 sezonunda da devam eden Kozan Belediyespor, bu yılı maalesef şanssız bir şekilde geçirdi. Evde ve dışarıda alınan mağlubiyetler, takıma sahip çıkılmaması, Kozan Belediyespor´u son haftada düşme kalma mücadelesi içine soktu.

İsmet Atlı Stadı´nda oynanan maç 15.30´da başladı. Temsilcimiz Kozan Belediyespor´un gollerini; 12´inci dakikada Muzaffer Özcanlı, 22´inci dakikada Ahmet Keleş ve 67´inci dakikada Yasin Hatipoğlu attı. Yomraspor´un golü ise 19´uncu dakikada Furkan karahan´dan geldi.

Kozan Belediyespor kendi evinde Yomraspor´u 3-1 mağlup etti. Puanını 34´ten 37´ye çıkardı. Ancak, kendisi ile beraber düşme hattında bulunan diğer takımlarda galibiyetle ayrılınca işin rengi fazla değişmedi. Kozan Belediyespor 4 Mayıs tarihinde İstanbul temsilcisi Tepecikspor´a konuk olacak. Tepecikspor´da düşme potasında olan takımlardan biri. Puanı 34. Kozan Belediyespor´un Tepecikspor deplasmanından mutlak galibiyetle ayrılması gerekiyor. Galibiyet elde edemezse dahi, 1 puan alması gerekiyor. Aksi takdirde BAL´in biletini almış olabilir.

Kozan Belediyespor ile beraber 6 takım 4 Mayıs tarihinde düşme kalma mücadelesi verecek. 11´inci sırada Erzin Belediyespor´un puanı 37, 12´inci sırada bulunan Erbaaspor´un puanı 37, 13´üncü sırada bulunan Kozan Belediyespor´un puanı 37, 14´üncü sırada bulunan Silivrispor´un puanı 36, 15´inci sırada bulunan Gebzespor´un puanı 34, 16´ıncı sırada bulunan Tepecikspor´un puanı 34. 6 takım 4 Mayıs tarihinde düşme kalma mücadelesi verecek.

İşin özeti, Kozan Belediyespor´un Tepecikspor deplasmanından mutlak galibiyetle ayrılması gerekiyor. Onu yapamazsa mutlaka ama mutlaka 1 puan alarak Kozan´a geri dönmesi gerekiyor. Ligde kalıp kalmama konusu şansa kalmış gibi. Konu ile ilgili çeşitli hesaolamalar yapılabilir ama işi şansa bırakmamak lazım.

TAKIMA SAHİP ÇIKILMADI

2014 yılında zorlu şartlar altında 3 Lig´e çıkan Kozan Belediyespor, 5 yıl boyunca Kozan´ı 3. Lig´de temsil etti. Adana bölgesinde, Adana takımları arasında 3 ligde olan tek takım. İnişli çıkışlı dönemlerden geçen Kozan Belediyespor zaman zaman oyuncularının parasını ödeyememesi ile, zaman zaman teknik direktör ile yaşanan sorunlarla, zaman zamanda yönetimle yaşanan sorunlarla gündemi sürekli meşgul etti. 2018-2019 sezonunda da iyi denilemeyecek düzeyde performans sergileyen Kozan Belediyespor´a sahip çıkılmadı.

Siyasetinden bürokratına, taraftarından Kozanlısına, yönetimden oyuncusuna kadar herkesin bir nebze de olsa suçu oldu.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra YSK atamasıyla Belediye Başkanı seçilen Kazım Özgan´ın da ?ben bu takıma sahip çıkmam. Herkes kendi bildiğini yapsın? diyerek bir nevi takım üzerinden elini çekmesi de takım üzerinde olumsuz etkiler yarattı. Kozan Belediyesi´nin adının taşındığı Kozan Belediyespor´dan Kazım Özgan´ın daha doğrusu Kozan Belediyesi´nin elini ayağını çekmesi çeşitli dedikodulara neden oluyor. Acaba, Kozan Belediyesi takımın 3. Lig´de olmasını istemiyor mu?

Elbette, Kozan Belediyespor Adana´nın gurur kaynağı. Takıma sahip çıkılmadığı takdirde geldiğimiz noktada İşte bu tablo ile karşı karşıya kalınıyor.

 YÖNETİME ve BELEDİYEYE ÇAĞRI!!!

Bugüne kadar fazla sahip çıkılmayan Kozan Belediyespor´un İstanbul deplasmanında oynayacağı Tepecikspor maçında, herkesin taşın altına elini koyarak sahip çıkması gerekiyor. Bir takımın cansuyu taraftardır. Taraftar desteğiyle İstanbul´da oynanacak maçı mutlak surette kazanmamız gerekiyor. O nedenle, hem İstanbul´da yaşayan Kozanlılar, hem de Kozan´da Kozan Belediyespor´a gönül vermiş taraftarların İstanbul´da takımına sahip çıkması gerekiyor. Kozan Belediyesi´nin ve Kozan Belediyespor yönetiminin İstanbul´a gerikirse, yüzlerce taraftar takviyesi yapması gerekiyor. Taraftarların, kritik maçta, düşme kalma mücadelesinde oyunculara destek olması gerekiyor.

Hadi bakalım!!! Hem Kozan Belediyesi, hem de Kozan Belediyespor yönetimi. El birliği yapın. Bu takımı son haftada 3 Lig´de kalması için son kez ama son kez mücadele edin. Bu takım Kozan´ın, bu takım hepinizin.  Başka Kozan Belediyespor yok?.

/resimler/2019-4/29/1110092249337.jpg