BAŞKAN MUSA ÖZTÜRK´TEN KOZANLILARA BAYRAM HEDİYESİ

BAŞKAN MUSA ÖZTÜRK´TEN KOZANLILARA BAYRAM HEDİYESİ

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, bir süredir kapalı olan olimpik yüzme havuzunu bayram öncesi yeniden hizmete açtı.

İşletmesi 2011 yılında özel bir organizasyon firmasına tahsis edilen ve uzun yıllar yüksek fiyatlandırma nedeni ile vatandaşların istifade edemediği Kozan Belediyesi´ne ait olimpik yüzme havuzu, Başkan Musa Öztürk´ün talimatı ile kapılarını yeniden vatandaşa açtı. Ramazan Bayramı öncesi tüm bakım ve temizliği yapılarak standartlara uygun hale getirilen olimpik yüzme havuzunun açılmasına en çok çocuklar sevindi. Hafta sonu havuzu dolduran yüzlerce çocuk sıcak havada serinlemenin keyfini yaşadı.

Salı ve Cuma günleri sadece bayanlara hizmet verecek olan havuzun bakım ve temizliği için Pazartesi günleri kapalı olacağı bildirildi. Öğrenciler için 3 TL, siviller için 6 TL olarak fiyatlandırılan havuz, 8.00-12 ve 14.00-18.00 saatleri arasında açık kalacak.

Sıcak havalar nedeni ile yaz aylarında çocukların serinlemek için DSİ´ye ait kanallar ve derelere akın ettiğine ve ailelerin bu durumdan büyük endişe duyduğuna dikkat çeken Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk;"İlçemizde bulunan olimpik yüzme havuzu geçmiş yönetimler tarafından maalesef özel firmalara teslim edilmiş ve fahiş fiyatlar nedeni vatandaşlarımızın istifadesi zorlaşmıştı. Havuza gidemeyen dar gelirli ailelerin çocukları serinlemek için boğulma ve yaralanma riskine rağmen derelere ve DSİ kanallarına gidiyordu. Görevi devraldıktan sonra havuzun tekrardan açılması için halkımızdan yoğun talep aldık. Nitekim çalışmalarımızın neticesinde halka ait olan havuzu tekrardan halk ile buluşturduk. Kozan Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın daha güvenli ve temiz ortamlarda büyümesi ve kendilerini geliştirebilmesi için ilçemizdeki oyun parkı ve sosyal alanların sayısını her geçen gün artırıyoruz. Sosyal alanda birçok hizmet sunarak çocuk ve gençlerin sağlıklı bir şekilde yetişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Yeniden açtığımız yüzme havuzumuzda öğrencilerimizin yaz tatili boyunca güvenli ve hijyenik bir ortamda güzel günler geçirmelerini diliyorum" dedi.

Havuza gelen öğrenci velileri ise çocuklarına sunulan bu imkândan dolayı Başkan Öztürk´e teşekkür etti. Yaz dönemi boyunca havuzda 2 can kurtarma personeli ve yüzme eğitmeninin görev yapacağı bildirildi.