BAŞKAN MUSA ÖZTÜRK´TEN TÜRKMENLERE YARDIM KAMYONU

BAŞKAN MUSA ÖZTÜRK´TEN TÜRKMENLERE  YARDIM KAMYONU

Kozan Belediyesi´nin Bayırbucak Türkmenleri için hazırladığı yardım kamyonu yola çıktı.

Belediye Başkanı Musa Öztürk´ün talimatı ile kısa sürede hazırlanan yardım kamyonunda konserve, un, bebek bezi ve ıslak mendil gibi gıda ve temizlik maddeleri bulunuyor.

 

Bayırbucak Türkmenlerinin Türkiye sınırının hemen öbür tarafında, kadın erkek demeden Suriye ve Rusya´nın saldırılarına kahramanca göğüs gerdiğini dile getiren Belediye Başkan Öztürk, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ?Sınırın diğer tarafında hayatlarını devam ettirmeye, vatanlarını korumaya çalışan soydaşlarımıza maddi ve manevi destek olmak hepimizin boynunun borcu. Esad ve Putin Türk milletinin sabrını zorlamasın. Türkmendağındaki 3 tane gariban Türkmeni hergün bombalayan Suriye´nin ve Rusya´nın hain ve haksız saldırılarına bir son vermesi gerekiyor. Bu durum karşısında bizlerin yatağımızda rahat uyumamızı kimse beklemesin. Gerekirse Türkmendağındaki kardeşlerimiz için bir gerilla, bir mücahit, bir bozkurt gibi savaşmaya hazırız.?

 

Yardım kamyonunun uğurlanması için Kozan Belediyesi önünde düzenlenen etkinlikte Kozan Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Sırkıntı da kısa bir konuşma yaptı. Kozan Belediyesi´nin Türkmendağındaki yetkililerle irtibata geçerek hazırlattığı yardım kamyonunun acil ihtiyaç malzemeleri taşıdığını belirten Sırkıntı, başta Belediye Başkanı Öztürk olmak üzere yardım çalışmalarına destek olan herkese teşekkür etti.

 

Kozan Belediyesi´nin kendi imkanları ile hazırladığı yardım kamyonu, okunan Kur´an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından Suriye sınırına uğurlandı.