Başkan Öztürk basın ile ikinci kez buluştu

Başkan Öztürk basın ile ikinci kez buluştu

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile Dağılcak tesislerinde bir araya geldi.

/resimler/2016-12/8/1251201954907.jpg

K.Ekspres- Basın mensuplarını Kozan Belediyesi´ne ait Dağılcak tesislerinde ağırlayan Başkan Öztürk konuşmasına Aladağ ilçesinde yaşanan yurt yangınında hayatını kaybeden öğrencilere rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır dileyerek başladı. Öztürk; ?Maalesef bu talihsiz olayın yaşandığı yurtların denetimlerinde belediyelerin rolü oldukça azdır. Yurtlara verilen ruhsatlar haricinde belediyelerin yetkisi bulunmamaktadır. İlgili tüm kurum ve kuruluşların yavrularımızın hak ettikleri şartlarda eğitim almaları ve can güvenliklerini sağlamaları noktasında gerekli bütün hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir.? dedi.

?Vatandaşımızın sağlığı birinci önceliğimizdir.?

Başkan Öztürk, Kozan´a doğal gazın getirilmesi ve Kozan´ın içme suyu sorununun çözüme kavuşturulması ile ilgili yürüttükleri çalışmaların aralıksız devam ettiğini dile getirdi. Öztürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?Ekiplerimiz doğal gaz için bizden istenen evrakların tamamını hazırlayarak ilgili mercilerle teslim etti. Geçtiğimiz hafta yaptığımız basın toplantısında da dile getirdiğim üzere ilçemize doğal gaz hattı döşenmesi konusunu bizzat ben takip ediyorum. Bizi zorlu ve ciddi bir süreç bekliyor. İçme suyu konusunda bazı mahallelerimizde kurak iklim koşulları nedeni ile ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Büyükşehir belediyemiz ile birlikte vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz. Ayrıca ilçemizin içme suyu şebekeleri bilindiği üzere oldukça eski. Bir kısmı Dede Akçalı döneminden bir kısmı Mehmet Açıkgöz döneminden kalma. Artık bu şebekelerin değişmesi, şebekelerden kaynaklı su kaybının ortadan kaldırılması ve vatandaşlarımızın daha sağlıklı içme suyuna erişiminin sağlanması gerekiyor. Büyükşehir belediyemiz ile el ele vererek bu eski, sağlıksız boruları en kısa sürede değiştireceğiz. Bizler için vatandaşımızın sağlığı birinci önceliğimizdir.?

/resimler/2016-12/8/1252472269133.jpg

?Büyükşehir yasası hizmetlerimizin önünü tıkıyor.?

2014 yerel seçimlerinin hemen ardından yürürlüğe giren Yeni Büyükşehir Yasasının ilçe belediyelerine büyük zarar verdiğini belirten Başkan Öztürk sözlerine şöyle devam etti; ?Her fırsatta ve her ortamda dile getirdiğim üzere Yeni Büyükşehir Yasası hem Büyükşehir Belediyemizin hem de ilçe belediyemizin hizmet üretme noktasında elini kolunu bağlıyor. Bu yasanın acilen değişmesi gerekmektedir. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Kozanımızın aylık 5 milyon TL civarında olan geliri 1,6 milyon TL´ye düştü. Şimdiye kadar bu kısıtlı bütçeye rağmen hizmetlerimiz artarak devam etti. Hiçbir biçimde yasayı bahane etmeyerek, vatandaşlarımız için var gücümüzle hizmet üretiyoruz. Ama vergisini, sigortasını, personel maaşlarını bile yatırmakta zorlanan ilçe belediyelerinin bu yasadan kaynaklı mağduriyetleri de bir an evvel giderilmelidir.?Belediye Başkanı Musa Öztürk basın mensuplarına Ağlıboğaz mahallesine inşa edilen Kozan Belediyesi Avrupa Birliği Hayat Boyu Eğitim Merkezi, Türkeli mahallesinde çalışmaları devam eden 3 bin metrekarelik park ve diğer belediye hizmetleri hakkında da bilgi verdi.