Başkan Öztürk; Büyükşehir Yasası Kozan´a Zarar Verdi

Başkan Öztürk; Büyükşehir Yasası Kozan´a Zarar Verdi

Öztürk; Muhtarlar İle Bir Araya Geldi

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ilçenin merkez ve kırsal mahalle muhtarları ile muhtarlar günü münasebetiyle bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundu.

Kozan Belediyesi SODES Düşer Alemi´nde düzenlenen toplantı muhtarlar derneği başkanı Salim Açıkgöz´ün konuşması ile başladı. Açıkgöz konuşmasında böyle bir günde bizleri bir araya getiren belediye başkanımız Musa Öztürk´e teşekkür ediyorum. Belediye hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Açıkgöz, bundan sonra da hizmetlerin aksamadan devam edeceğine inanıyorum dedi.

Hizmetlerin vatandaşlara ulaşmasında köprü görevi yapan muhtarların yol göstericiliğine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Öztürk, öncelikle kıymetli muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyorum. Beş yılı tamamlamak üzereyiz. Yanlışlarımız da olmuştur, doğrularımız da olmuştur. Varsa bir hatamız özür dilemesini de biliriz. Özür dilemek bir erdemdir dedi.

BÜYÜKŞEHİR YASASI KOZAN´A ZARAR VERDİ

Şimdi gelelim hizmet konusuna, Büyükşehir yasasından dolayı 5 yıldır sıkıntılar çekiyoruz. Gittiğim her platformda da dile getirdim. Bu yasanın yanlış olduğunu uygulamada sıkıntılara meyil verdiğini. Büyükşehir Adana içine mi hizmet ulaştırsın yoksa Kozana mı. Bu yasa tüm ilçelere zarar veriyor. Görüyorsunuz her gün su kesintileri yaşanıyor. Vatandaşlarım sıkıntılarını dile getirmek için kendilerine muhatap arıyor. Ama yasa gereği Kozan´ın içme suyu Büyükşehir´e bağlı. Vatandaşlarımın bir çoğu halen bunu bilmiyor ve Kozan Belediyesini sorumlu tutuyor. Ben bunları söyleyince birileri Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile arası açık algısı oluşturma peşinde. Benim kimseyle bir problemim yok. Benim problemim bu yasayla. Bu yasanın yanlışlarıyla.  Ben 150 bin kişinin belediye başkanıyım, vatandaşlarımın haklarını savunmak da benim asli görevimdir.

HAK ALINMAZ VERİLİR

Kozan-Adana yolunun uzun yıllar Kozanlıların çilesi olduğunu ifade eden Başkan Öztürk, bu yolun tamamlanması içinde mücadele ettiğini söyledi. Bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 15 Nisan´da Adana´ya gelmişti. Kozan´dan karşılamak üzere yola çıkan bir aracımızın sel sularından dolayı kaza yapması sonuncu 3 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Şimdi siz buna kader diyeceksiniz ama bence kader değil. Bence dikkatsizlik, tedbirsizlik, alakasızlık. Dere ıslahı yok, istinat duvarı yok. Bunca yıl o yol neden tamamlanmadı. Bir tarafı Ceyhan, bir tarafı İmamoğlu ama bu yolun avukatı ben oldum ne hikmetse. Aynı durum Mansurlu yolu içinde geçerli. Gittiğim her platformda  söyledim bu yolun yapılması lazım, hem yayla turizmi için hem de ticaret için ne kadar önemli olduğunu yetkililere bir bir anlattım. Sonuç ortada Kozan-Adana yolu da tamamlandı mı? Tamamlandı. Mansurlu yolu tamamlandı mı? Tamamlanmak üzere. Toplamda 7 km bir yol kaldı. Onunda takipçisiyim en kısa sürede orada tamamlanacak. Bakın hak alınmaz, hak verilir. Bunun içinde hakkını arayacaksın. Ben 150 bin nüfuslu Kozan´ın hakkını her olduğum ortamda aradım. Bundan sonra da aramaya devam edeceğim.

/resimler/2018-10/22/1155359200963.jpg

ÖZTÜRK; DESTEKLERSENİZ VARIM DEDİ

31 Marta kadar görevinin başında olduğunu ifade eden Başkan Öztürk, aday olmayacağım diye de hizmeti aksatacağım anlamına gelmesin. Bundan sonrası içinde zaman ne gösterir ise bekleyip görüp onu yaşayacağız. Şunu da bilin buradayım hiç bir yere gitmeye de niyetim yok. Ben öyle kaputu siyahlara  omuzdan yürüyenlere de Kozan´ı bırakmam sayenizde. 5 yılı tamamlamak üzereyiz, adımız bir tane yolsuzlukla anıldı mı? Anılmaz. Ben 150 bin kişinin hakkını kimseye yedirtmem. Şunu da bilin ben ahretimi karartmaya gelmedim. Desteklerseniz varım, desteklerseniz buradayım siz yeter ki yanımda olun dedi.

Toplantı muhtarların belediye hizmetleri ilgili istek ve şikâyetlerini dile getirmeleri ve toplu fotoğraf çekilmeleri ile son buldu.