Başkan Bilgili hibe ve yardımlar hakkında bilgi verdi

Başkan Bilgili hibe ve yardımlar hakkında bilgi verdi

Kozan’da meydana gelen Kuyubeli orman yangını ile ilgili AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili bölgede vatandaşlar ile bir araya geldi.

Kozan’da 23 Ağustos’ta çıkan Kuyubeli orman yangının ardından ev, bahçe ve ahırları yanan ailelere yapılan ve yapılacak olan desteklerle ilgili olarak Kozan AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Bilgili ve yönetim kurulu üyeleri yangın bölgesinde haneleri ziyaret ederek Acaryayla köy kahvesinde muhtar ve vatandaşlar ile bir araya geldi. İlçe Başkanı Bilgili yardımlar konusunda vatandaşa verilen hibeler hakkında bilgilendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile bölgede yaraların sarılması için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başkan Bilgili ilk etapta acil ihtiyaçlar için 10 bin TL vatandaşa hasar durumuna göre ulaştırıldığını ikinci etap 7 bin TL destek verildiğini kaydetti.

İlk etapta hane hasar durumuna göre 17 bin TL devletin karşılıksız nakdi yardım yaptığını aktaran Bilgili , “  Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı Or-köy tarafından köyde ikamet eden evi ve ahırı yanan yurttaşlara  %90’ı hibe olacak şekilde kredi verilecek. Örneğin: 44 bin TL kredi alan köylü 40 bin TL yi hibe olarak alacak kalan 4 bin TL’yi 2 yıl sonra taksitler halinde ödeyecek. Öte yandan AFAD tarafından da 20 yıl vadeli faizsiz  2 yıl sonra ödemeli kredi imkanı da vatandaşa sunuldu. Bu AFAD kredisini isteyen kullanacak. Meyve bitki tarım arazileri için Tarım ve Orman bakanlığının çalışmaları devam etmekte bu konuda da sürecin işlediğini kaydetti.

Muhtar ve vatandaşlar hibeler hakkında bilgi alırken ormanı yakan faillerin bulunmaması üzerine gelen sorulara Başkan Bilgili adli sürecin devam ettiğini belirterek bu konuda görgü ve bilgi sahibi olanların  güvenlik güçlerine yardımcı olması gerektiğinin altını çizdi.