Başkan Öztürk` ten iddialara sert cevap

Başkan Öztürk` ten iddialara sert cevap

Doç. Dr. Erdal Baykan2 ın tanıtım brandalarını toplatılmasına nazaran Erdal Baykan seçim bürosu tarafından Kozan’ daki basın mensuplarına servis edilen haberlere Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk çok geçmeden açıklama yaptı.

Başkan Öztürk yaptığı açıklamada; “ Dün ilçemizde basın mensuplarına servis edilen ‘Baykan’ın Tanıtım Brandaları Neden Toplatıldı’ başlıklı haber çalışmalarımızı gölgelemek için kasıtlı olarak yapılmıştır.

Haberde bahsi geçen branda toplama işlemi, yaklaşık 20 gün önce yasa gereği tüm aday adaylarına ait az sayıda ki branda için, Adana Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, Karayollarının bilgisi ve talebi dâhilinde, kavşaklardaki dönüşlerde görüş mesafesine asılarak trafiği tehlikeye düşürdükleri için uygulanmıştır. 30 Mart yerel seçimlerinden önce Büyükşehir yasasını çıkararak yaşanan bu karmaşaya sebep olanlar şimdi bize hesap mı soruyor? Belediyemiz ekiplerinin ana caddeler ve kavşaklar üzerindeki brandaların toplanması noktasında hiçbir yükümlüğü bulunmamaktadır ve hiçbir tasarrufu olmamıştır. Kozan’ ımızın sahip olduğu değerli bir akademisyen olan Sayın Erdal Baykan’ın yaklaşık olarak 20 gün önce yapılan bir uygulamayı yeni bir habermiş gibi basına servis etmesi ne kendi kişiliğine ne de mensubu olduğu harekete yakışmamıştır. Kozan Belediyesi olarak, yapılacak olan genel seçimlerde Kozan’ ımızı TBMM’de temsil etmek amacıyla aday adaylığı başvurusu yapan tüm hemşerilerimizi desteklediğimizi, geçmiş yıllarda sürdürülen olumsuz davranışların bizim dönemimizde yaşanmayacağını ifade eder, parti ayrımı gözetmeksizin yürütecekleri seçim kampanyalarında başarılar dilerim.” dedi.