Anahtar Kelimeler: Başkanlardan Açıklamalar

Başkanlardan İlk Açıklamalar

Başkanlardan İlk Açıklamalar

2019 Kasım ayında yapılması planlanan seçimlerin erkene alınarak 24 Haziran´da yapılacak olması ile ilgili Kozan´daki siyasi parti başkanları görüşlerini Kozan Ekspres´e bildirdi.

Erken Seçimin Nabzını Kozan Ekspres Gazetesi Tutuyor

2019 Kasım ayında yapılması planlanan seçimlerin erkene alınarak 24 Haziran´da yapılacak olması ile ilgili Kozan´daki siyasi parti başkanları görüşlerini Kozan Ekspres´e bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ?seçimlerin 24 Haziran´da yapılmasına karar verildi? açıklamasının ardından erken seçimin  yankıları tüm Türkiye´de çalkalanmaya başladı.

Kozan´da AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, iyi Parti, Vatan Partisi ve Saadet Partisi ilçe başkanları görüşlerini Kozan Ekspres Gazetesi´ne bildirdi. Siyasi parti başkanlarının hepsinin ortak görüşü; ?Seçim ne zaman olursa olsun bizim partimiz seçimlere hazır? odu.

?Düsmanlarımıza Çok Büyük Ders Vereceğiz?

AK Parti Kozan ilçe başkanı Abdulkadir Kozan, ?Öncelikle bu seçim ülkemize hayırlar getirsin. İyi oldu. İyi olmasının sebebi de şu; Etrafımızdaki Düşmanların etrafımızı nasıl çevirdiğini görüyoruz. Bu seçimle beraber biz onlara çok büyük bir ders vereceğiz. Onlar Recep Tayyip Erdoğan´ın bittiğini düşünüyorlar ama bitmediğini Recep Tayyip Erdoğan´ın Türkiye´de büyük lider olduğunu, hatta dünya lideri olduğunu tekrardan görecekler. Türkiye´yi savaşla değil ekonomi ile vurmaya başladılar. Bunun dünya farkında. Bizi dört bir taraftan vurmaya çalışıyorlar ancak seçim kararının alınması ile beraber dolarda düşüş oldu. Bizim içimizdeki Fransızlar bizi kuşattı ama bilmiyorlar ki bu geminin içerisinde hep beraberiz. Bu gemide berabersek bu gemiyi baktırmanın anlamı yok. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bu işi başaracak ve Türkiye´yi daha güzel günlere götürecek.

?Bu iktidarı alaşağı edip tek adamlı rejime son vereceğiz?

Cumhuriyet Halk Partisi Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoglu´da 24 Haziran´da yapılacak seçimlerle ilgili Kozan Ekspres Gazetesi ne konuştu. Karaoğlu; ?Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, genel başkanından tutun en alt kademesine ve üyesine kadar tüm örgütümüz seçime hazırdır. Vatandaşlarımızın sağduyusuna güvenimiz tamdır. Vatandaşlarımızın sağduyusuna güveniyoruz. Bu iktidarı alaşağı edip tek adamlı rejime son vereceğiz? diye konuştu.

 

?Seçimin 24 Haziran´da olması veya başka bir tarih olması bizi korkutmuyor?

Kozan İYİ Parti Başkanı Hamza Gültekin´de seçimler hakkında konuştu. Gültekin; ?Biz uzun zamandır her an seçim olacakmış gibi teşkilatlarımızın çalışmalarını ona göre sürdürdük. Partimizi ,Hukuk açısından, siyasi partiler kanunu öngörülen düzenlemeler açısından, partimize her an yapılabilecek bir baskın açısından erken seçime hazır hale getirerek rayına oturtturduk. İşin gerçeği, tüm siyasi koşullar açısından seçime hazırız ve Allah izin verirse seçimlere gireceğiz. Önümüze herhangi bir engel çıkarırlarsa, biz o engelleri aşmasını biliriz. Bizler önümüze engel çıkarmalarından dolayı da şikayetçi olmayız. Çünkü, bizim hangi koşullarda mücadele ettiğimizi herkes biliyor. Dolayısıyla erken seçimin 24 Haziran´da olması veya başka bir tarih olması bizi korkutmuyor. Çünkü ekonominin iç ve dış güvenliğin ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü hale mevcut iktidarın söyleyecek ve yapacak hiçbir şeyleri kalmadığı için erken seçim kararı aldıklarını düşünüyorum. Azzığın içindeki nevale bitti. Biz iyi Parti olarak seçime hazırız. Cumhurbaşkanı adayımız var. Canla başla çalışıp İnşallah zaferle de sonuçlandıracağız? dedi.

?Hamile Gelinin Düğünü Erkene Alınır?

Vatan Partisi Kozan ilçe Başkanı Cezmi Gürlen´de erkene alınan seçimlerle ilgili konuştu. Gürlen, erkene alınan seçimleri hamile gelinin düğününün erkene alınmasına benzetti. Gürlen açıklamasında ?Ülkede ekonomi bitti. Her yerden patlıyor, bunlar her yer patlarken bu halkı nasıl kandırırız diye seçime gidiyorlar. Hesapları kitapları bu. Devlet Bahçeli örgütleyen de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dır. Sen bunu söyle gerisini ben hallederim diyerek seçimi erkene aldılar. Ülkede büyük bir ekonomik kriz var. Dolar, euro fırlamış her şey pahalı olmuş. İşin içinden çıkamadılar ve seçimleri erkene aldılar? diye konuştu.

?Biz Her An Seçime Hazırız?

 Saadet Partisi Kozan ilçe başkanı Muammer Özçelik´te açıklama yaptı; ?Biliyorsunuz ki Saadet Partisi herhangi bir seçimden çıktıktan sonra bir sonraki seçime seçim sonrasında hemen çalışmalara başlar. Bizim için seçimin tarihi çok da önemli değil. Biz erken seçimlerin 15 Temmuz´da yapılacağını düşünüyorduk. Ancak daha da erken oldu. Çok acil ve baskı şeklinde erken seçim yapılması da adil ve haklı bir şey değildir. Ancak her ne olursa olsun Saadet Partisi olarak biz seçime hazırız? şeklinde oldu.

MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı´yı telefonla aradık. Anacak telefonu kapalı olduğu için görüşlerini alamadık.