Anahtar Kelimeler: BAŞKANLARDAN ORTAK SÖYLEM

BAŞKANLARDAN ORTAK SÖYLEM

BAŞKANLARDAN ORTAK SÖYLEM

?34 yıllık yol hikâyesi bitirilmeli?

Kozan Esnaf Kefalet ve Marangozcular Odası Başkanı Üzeyir Öztürk, Kozan Fırıncılar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz ve Kozan Terziler Odası Başkanı Yakup Cihanker Kozan Mansurlu Yolu ile ilgili yaptıkları ortak açıklamada ? 34 yıldan bu yana adeta yılan hikayesine çevrilen yol hikayesinin sonlandırılması gerektiğine dikkat çektiler.

           Açıklamalarına şu şekilde devam eden Kozan Esnaf ve Sanatkarlar Odası yanı sıra Kozan Marangozlar Odası Başkanı Üzeyir Öztürk; ? Yaşadığınız bir kentin ekonomik olarak iyi seviyede olması için en önemli madde yoldur. Sizin yolunuz var ise, insanların size ulaşması kolaydır. Ama yolunuz yok ise, insanların sizlere ulaşması zordur. Kentlerin gelişmesindeki 1. madde olan yollarımız ülkemizin birçok noktasında sorun olmaktan çıkartılmıştır. Devletimizin gücü ile açılmaz denen yollar açılmış, delinmez denilen dağlar delinmiştir. Bu gerçekler ışığında ilçemizin hatta bölgemizin kurtuluş reçetelerinin başında bulunan Kozan Mansurlu Yolu tam 34 yıldan bu yana bitirilememiştir. Geçmişteki yaşanan süreçlere bakmadan bu günümüzü ve yarınımızı düşünmeliyiz. Bu yol hikayemizin bir an önce ortadan kaldırılması şarttır.

 Kozan Mansurlu Yolu hayata geçirildiği an Akdeniz´i İç Anadolu´ya bağlayan en kısa mesafeli yol olacaktır. Bölgemizden çıkartılan maden nakliyesinde mesafe yaklaşık olarak gidiş gelişte 450 km kısalacaktır. İlçemizde bulunan Organize Sanayi Bölgesi güçlü yatırımcılar tarafından tercih edilecektir. Yol güzergahında bulunan doğal güzellikler ile birlikte yayla turizmi gelişecektir. Bölgede yetişen ürünlerin pazarı oluşması sağlanacaktır. Bu gerçekler tüm bölge insanımız tarafından bilinmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı´mızın bu yol ile ilgili olarak bizlere verilmiş bir sözü vardır. Bölgemiz siyasilerimizin A veya B parti ayırt etmeksizin bir an önce bu yol ile ilgili olarak ortak noktada buluşması gerekmektedir.

Kozan´da bulunan sivil toplum örgütlerinin bu yol ile ilgili olarak kesinlikle bir lobi oluşturmaları gerekmektedir. Birebir fikir alışverişi yaptığım birçok oda başkanımız benimle aynı fikirlere sahipler. Tek bir yumruk olacağız. Bizlerin temsilcisi olan sayın vekillerimiz bizlerin mihmandarları olacaklar ve bu yol hikayesinin bitirilmesini sağlamalıyız? dedi.

Öztürk´ün açıklamalarına katılan ve aynı düşüncede olduklarını ifade eden Kozan Fırıncılar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz ve Kozan Terziler Odası Başkanı Yakup Cihanker Kozan Mansurlu Yolu ile ilgili olarak yapılacak faaliyetlerde yer alacaklarını ifade ettiler.